U16 EYBL: Komoly nemzetközi siker

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Hartai Tamás

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-15 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kosárlabda Akadémia 15 16 16 17 66
Munkkiniemen Kisapojat 04 19 14 18 15 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai KA: DOBOSSY 7/3, Korompay 4, ORBÁN 16, Koloszár 5, SAFRANKA 18/3

CS: DÓCS 7/3, Chabot 3, VARSÁNYI 6/3, FEY, Léh.

1. félidő 

Finn ellenfelünket láttuk az olasz elit akadémia elleni előző esti meccsükön és sok mindent elmond róluk, hogy majd 3 negyeden keresztül egált játszottak a több délszláv „légióst” és egy afrikai 206-os magasembert foglalkoztató taljánokkal.

Képzett, gyors csapatot alkottak az északiak, akik remekül játszották a pick and roll-t, világos volt, hogy itt extra kell akár egy szorosabb meccshez is.

És extrát is produkáltunk! No, nem az első percekben, ahol jószerével állva hagytak minket. 16-2-es finn vezetésnél nem úgy tűnt, hogy partiban tudunk lenni a – hozzánk képest – űrkosárlabdát játszó, pontosan célzó ellenfelünkkel. Csak a második időkérésünk után, egy keményebb, harcosabb védekezésre átállva, tudtunk megérkezni a mérkőzésbe. Támadóoldalon is elkezdtek sikerülni a dolgaink, így az első negyed végére felzárkóztunk és csak 4 pontos hátránnyal mentünk a kispihenőre.

A második negyedben sajnos nem folytatódott a lendület, sok hibára kényszerítettek minket a szintén agresszíven védekező vendégeink, akik ismét elléptek 12 ponttal.

Megint tudtunk csavarni egyet a dolgokon és Dobossy, Dócs, valamint Orbán pontjaival zárkóztunk, így a félidőre újra nyílt volt a meccs.

2. félidő 

A második félidőben egy szikrázóan kemény csatában egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Többnyire a finnek vezettek, de mi is többször fordítottunk.

A hajrára fordulva volt egy két nehéz percünk, amikor nem tudtunk betalálni. Ezt egy csupa szív védekezéssel kompenzáltuk és amikor Safranka triplájával 31 másodperccel a vége előtt átvettük a vezetést, szinte felrobbant a csarnok. A kis előnyünket Orbán jó büntetőinek és egy kis szerencsének köszönhetően megtartottuk, így egy nagyon nagy fegyvertényt végrehajtva, legyőztük a remek erőkből álló ellenfelünket.

Összegzés 

Bravúrszaga van ennek a győzelemnek! A kulcs a védekezésünk volt, és az, hogy 64 ponton tartottuk a jól támadó finneket, úgy, hogy ebből 16-ot az első 4 percben kaptunk… ! Mindenki hatalmas energiákat mozgósított és nagy dolog, hogy mentálisan is végig bírtuk ezt a kiélezett mérkőzést!

Fotók: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, igyekeztük ehhez mérten készülni. A közel 100 pont szép eredmény, azonban 75 kapott pont sok, ami mutatja, a második félidei dekoncentráltságunkat.…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-11 Kezdés: 16:10


 • Voltak kitűzött feladataink a mérkőzésre – nem az eredmény! – de csak kevésszer tudtuk megvalósítani. Az elképzelés kicsit több lett volna, ezért nem lehetünk elégedettek. Ezt a tapasztalatot…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-05-09 Kezdés: 18:10

 • A Gyermek Kupa idei kiírása a tavalyihoz hasonlóan országos döntő helyett egy Szakmai Tornával záródott, amelyet Nyíregyházán rendeztek meg számunkra, és még 3 másik régiós győztesnek.  Csapatunk 8 forduló alatt bizonyított budapesti második helyével bizakodva, azonban kicsit vakon vágott neki a vidéki útnak, hiszen semmilyen előzetes információnk…

 • A bajnokság utolsó fordulóján ismerős csapatokkal játszottunk. A Törekvés lányokat jól ismertük, készültünk rájuk, de mégsem találtuk az ellenszert a fizikai fölény és a zaklató védekezés ellen. Egyételműen fejlődtünk, de pontatlanságaink kijöttek, ha dobás közben vagy labda vezetés közben a védő túl intenzív volt. A labda nélküli…