U16 EYBL: Komoly nemzetközi siker

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Hartai Tamás

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-15 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kosárlabda Akadémia 15 16 16 17 66
Munkkiniemen Kisapojat 04 19 14 18 15 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai KA: DOBOSSY 7/3, Korompay 4, ORBÁN 16, Koloszár 5, SAFRANKA 18/3

CS: DÓCS 7/3, Chabot 3, VARSÁNYI 6/3, FEY, Léh.

1. félidő 

Finn ellenfelünket láttuk az olasz elit akadémia elleni előző esti meccsükön és sok mindent elmond róluk, hogy majd 3 negyeden keresztül egált játszottak a több délszláv „légióst” és egy afrikai 206-os magasembert foglalkoztató taljánokkal.

Képzett, gyors csapatot alkottak az északiak, akik remekül játszották a pick and roll-t, világos volt, hogy itt extra kell akár egy szorosabb meccshez is.

És extrát is produkáltunk! No, nem az első percekben, ahol jószerével állva hagytak minket. 16-2-es finn vezetésnél nem úgy tűnt, hogy partiban tudunk lenni a – hozzánk képest – űrkosárlabdát játszó, pontosan célzó ellenfelünkkel. Csak a második időkérésünk után, egy keményebb, harcosabb védekezésre átállva, tudtunk megérkezni a mérkőzésbe. Támadóoldalon is elkezdtek sikerülni a dolgaink, így az első negyed végére felzárkóztunk és csak 4 pontos hátránnyal mentünk a kispihenőre.

A második negyedben sajnos nem folytatódott a lendület, sok hibára kényszerítettek minket a szintén agresszíven védekező vendégeink, akik ismét elléptek 12 ponttal.

Megint tudtunk csavarni egyet a dolgokon és Dobossy, Dócs, valamint Orbán pontjaival zárkóztunk, így a félidőre újra nyílt volt a meccs.

2. félidő 

A második félidőben egy szikrázóan kemény csatában egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Többnyire a finnek vezettek, de mi is többször fordítottunk.

A hajrára fordulva volt egy két nehéz percünk, amikor nem tudtunk betalálni. Ezt egy csupa szív védekezéssel kompenzáltuk és amikor Safranka triplájával 31 másodperccel a vége előtt átvettük a vezetést, szinte felrobbant a csarnok. A kis előnyünket Orbán jó büntetőinek és egy kis szerencsének köszönhetően megtartottuk, így egy nagyon nagy fegyvertényt végrehajtva, legyőztük a remek erőkből álló ellenfelünket.

Összegzés 

Bravúrszaga van ennek a győzelemnek! A kulcs a védekezésünk volt, és az, hogy 64 ponton tartottuk a jól támadó finneket, úgy, hogy ebből 16-ot az első 4 percben kaptunk… ! Mindenki hatalmas energiákat mozgósított és nagy dolog, hogy mentálisan is végig bírtuk ezt a kiélezett mérkőzést!

Fotók: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00