Újabb Fontos Győzelem

Helyszín: 1.Sz Általános Iskola Büdaörs

Játékvezetők: Kaposi Renátó, Kiss Tamás László

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2022-03-05 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Radobasket/A 21 24 6 13 64
Óbudai Kaszások U16 20 18 35 28 101

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Balogh 21, Beke 6/3, Patrik-Pirk 29/15, Michel 6, Herbák 1 Cs: Zádor 3/3, Lontay 1, Pusztai 2,Kiss 14/6 Goór 4,Lugossy 12

1. félidő

Az első mérkőzésen aratott könnyed siker után egy nehezebb mérkőzésre volt kilátás a Radobasket ellen. Ellenfelünk az előző körben már borsot tört az orrunk alá, hiszen egyedül ők tudtak minket megverni a bajnokság első selejtező körében, így tehát a visszavágás tüze is fűtötte a csapatott. Sajnos ez a tűz nagyon takaréklángon pislákolt az első félidőben. Kezdésnél beragadtunk, rendre könnyű kosarakat kaptunk. Ellenfelünk folyamatosan le tudta szedni a lepattanókat elölünk és szinte kivétel nélkül második-harmadik szándékból kaptunk elkerülhető kosarakat. Az első félidőben a második negyed első perceit leszámítva kritikán aluli védekezést mutattunk be. Teljesen egyértelmű volt, hogy ha nem kezd el keményebb lenni a védekezés, illetve fejben nem szedjük, össze magunkat akkor egy újabb kellemetlen vereségbe futunk bele.

2. félidő

A második félidőben egy teljesen más mentalitású és hozzáállású társaság jött ki az öltözőből. A hazai csapat jóformán a harmadik negyedben többet volt a saját térfelén, mint a miénken. A védekezésünk, továbbá a letámadásunk végre működött sorra szereztük a könnyű kosarakat, 3 perc elteltével már nálunk volt az előny. A hazai csapat időt kért, próbálta rendezni a sorokat, de szerencsére ez az időkérés se zökkentett ki minket a ritmusból és egyre inkább elhúztunk tőlük. A negyedik negyed kezdetére megnyugtató 22 pontos előnyt sikerült szereznünk, amire még tudtunk rápakolni, sőt az utolsó támadásból sikerült a bűvös 100 pontos határt is átlépnünk.

Összegzés

Nyögvenyelősen indult a mérkőzés, de szerencsére nagyon sima lett a vége. Visszavágtunk az előző fordulóban szerzett vereségért, ami a lelkünknek is jót tett. Az első félidei védekezésünk botrányos volt csapatszinten, de örülők, hogy tudtunk javítani ezen a második félidőben. Támadásban kiegyensúlyozottak voltunk szinte az egész mérkőzésen, amit jó volt látni. Jól találtuk el az ösztön és a rendszer játékok arányát. Akadtak jó egyéni megvillanások például Lugossytól aki nagyon jól szállt bele a mérkőzésbe, bármikor került pályára tudott új lendületet adni. Kiss pedig megvillantotta régi önmagát és pont erős játékkal jelezte, hogy kezd visszatérni a formája.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00