Újabb lépcsőfok

Helyszín: 1104 Budapest, Harmat u. 88.(Kada köz)

Játékvezetők: Matics Sándor, Gombos Márk

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2021-12-05 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia/A 25 27 19 17 88
Óbudai Kaszások U18 25 11 18 22 76

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KOROMPAY 12/6, VARSÁNYI 22/6, CHABOT 9, DÓCS 21/3, ORBÁN 9/6
CS: DOBOSSY 7/3, SZABADOS 2, BALOGH 6/3, LÉH

1. félidő

A Zsíros Arénában avagy a kőbányaiak vendégeként még soha nem nyert ez a korosztályunk, és klubszinten is erősen fel kell lapozni a históriás könyveket, hogy ez mikor sikerült utoljára bármely korosztály „A” csapatainak hivatalos mérkőzésén.
Most viszont az utóbbi hetek egyre javuló formája alapján éreztük magunkban az erőt, hogy valami különlegeset vigyünk véghez, és az optimizmusunkat az a tény is erősítette, hogy a hazaiak nagyon erős hátvéd iker-párosából Simonics Olivér sérülés miatt nem lépett pályára.
Nagy dicséret illeti a fiúkat, mert nagyon jól kezdtünk, bátran, nagy szívvel, pontosan kosárlabdáztunk az első percekben, a végre határozottan és ponterősen játszó Korompay vezetésével 17-10-re vezettünk 5 perc után. Sajnos, ez után védő oldalon bizonytalanabbá váltunk, nem voltunk elég kemények, valamint a hazaiaknak is jót tett az időkérés, így a negyed végére egálra hozták a meccset.
A második negyed elején 4 ponttal megugrottak vendéglátóink, ám ekkor az addig remekül játszó játékosuk, Csorba megsérült, ami érezhetően nagy zavart okozott a kőbányai oldalon.
A folytatásban a junior „A” csapatban először lehetőséget kapó kadet korú Balogh jó mezőnymunkával és egy nagyon fontos triplával tette le névjegyét. Ez volt a kezdőlökése egy remek, 22-4-es futásunknak, amelynek során Korompay bevarrt egy újabb triplát, Chabot labdaszerzéseiből gyorsindítani tudtunk, végül az utolsó akcióból Orbán csont nélkül varázsolt be egy kintit, megkoronázva első félidei teljesítményünket.

2. félidő

Szerencsére ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk, a védekezésváltás sem zavart meg minket és a meccs embere, az ihletett formában játszó Varsányi triplájával már 20 pont fölé kúszott a különbség.
Ez után már nem tudtunk dominálni, el is vesztettük a ritmusunkat. Mi sem voltunk teljes csapattal, a szűkebb rotáció miatt már nem mindig maradt elég erő támadásainkra, az eladott labdáink is sokasodtak. Benyeltünk egy 0-11-et és ekkor rázós helyzetben is voltunk. Azonban túl tudtunk lendülni nehézségeken és bár a hazaiak mindent megpróbáltak, nem tudtak 8 pontnál közelebb jönni. Hősiesen tartottuk magunkat, így váratlan, de annál örömtelibb, nagy különbségű győzelmet arattunk!

Összegzés

A mai teljesítményünkkel a teljes Zsíros csapat ellen is lett volna esélyünk a győzelemre. Idegenben ilyen bátran, ilyen jó mentalitással még sohasem játszottunk, ez mindenképpen egy újabb lépcsőfok a csapatunk életében! Nagy gratuláció a fiúknak, mindenki kivette a részét a sikerből! Nem lesz könnyű a folytatás, de ez a meccs nagy önbizalmat kell, hogy adjon!

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…