Újabb „torna bronz” U12-es lányainktól

Egyesületünk U12-es lány csapata tornán vett részt a két ünnep között. A két napos eseményt a Budapesti Kosárlabda Szövetség szervezte a Tüske Csarnokban. Nyolc résztvevő csapatból a mieink a harmadik helyet szerezték meg. van der Meer Loránd vezetőedző beszámolója:

 

2018. december 27. 9:00

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia 56:35 (7:17, 17:6, [4:6], 14:6, 14:0)

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 10, BOBVOS 5, CSONKA 3, CZIRKOS 21, HENGLÁR 7, KRAJCSOVICH 2, Mahmoud 3, Kerékgyártó, PINTYE 2, Sterbenz D. 1, Sterbenz P.

Első meccsünkön a Vasassal néztünk szembe. Az ellenfél kicsit máshogy küldte fel az ötösöket, mint ahogy arra számítottunk, talán ez talán még a bejglivel teli hasak miatt nem találtuk a ritmust. Védekezésben puhák voltunk támadásban lassúak. Második negyedünk jó ritmusban játszva eltüntette a különbséget. A fordulás után első ötösünk is rendezte a sorokat, és jó játékkal növelte az előnyt. A harmadik negyed végén ellenfelünk legjobb játékosa megsérült egy ütközésben, jobbulást kívánunk neki! Az utolsó negyedben lenulláztuk az ellenfelet, és a döcögős kezdés után magabiztosan nyertünk.

2018. december 27. 12:00

Óbudai Kaszások – Kiss Lenke KA 58:29 (14:7, 16:6 [6:2], 8:8, 14:6)

Óbudai Kaszások: Babay-B. 8, Bobvos 1, CSICSVÁRI 9, Csonka 2, CZIRKOS 20, Henglár 3, MAHMOUD 11, Kerékgyártó, Pintye, STERBENZ D. 3, Sterbenz P. 1

Egy mérkőzés szünet után jött a második meccsünk, a KLKA ellen. Gyengébb játékerőt képviselt ellenfelünk, ennek ellenére nem a megfelelő hozzáállással-védekezéssel mentünk ki a pályára. Szakaszokban voltunk csak hajlandók azt csinálni, amit védekezésben tanulunk-elvárunk. 1-1-ben könnyen vertük meg őket, így sok könnyű kosarat szereztünk. Könnyedén nyertünk, de a védekezésünkkel nem voltam elégedett!

2018. december 29. 10:30

BEAC – Óbudai Kaszások 63:34 (16:4, 10:7, [3:5], 18:12, 16:6)

Óbudai Kaszások: Babay-B.4 , Bobvos, Csicsvári 1, CSONKA 3, Czirkos 9, HENGLÁR 7, MAHMOUD 7, Kerékgyártó 2, Pintye, Sterbenz D.1, Sterbenz P.

A második nap első meccse döntött, hogy az első vagy a harmadik helyért fogunk-e játszani. Ellenfelünk a BEAC volt, Budapest legjobb csapata, nagyon kemény mérkőzésre számíthattunk. Rengeteg támadó lepattanót engedélyeztünk nekik az első negyedben, szám szerint 10-et és a bedobásokkal is gondban voltunk. Második negyedben feljavult a lepattanózásunk és támadásunk is gyorsabbá vált. A fordulásra első negyedünk nagyot tekert a lepattanózáson, és így ők is gyorsabb támadásokat tudtak vezetni. Negyedik negyedben kialakult húsz pontos különbségből sajnos az utolsó egy percben harminc lett. Nagyot küzdöttünk, a rengeteg engedélyezett támadólepattanó, illetve buta eladott labda sok kapott pontot okozott. Ezen változtatnunk kell.  

 

2018. december 28. 13:30

Óbudai Kaszások – Zsíros Akadémia Kőbánya (10:10, 12:4 [4:6], 12:17, 14:7)

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 10, BOBVOS 5, Csicsvári 4, CSONKA 4, CZIRKOS 16, Henglár, MAHMOUD, KERÉKGYÁRTÓ, Pintye, Sterbenz D., Sterbenz P 1.

Utolsó meccsünkön a bronzért léptünk pályára, a kőbányai lányok ellen. Elenfelünkből hiányzott az ügyeletes gólvágó, így egyértelműen a győzelem volt a célunk. Megint rengeteg lepattanót engedtünk, ahelyett, hogy különbséget alakítottunk volna ki döntetlennel jött a második ötös. Támadásban magassági fölényünket kihasználva elléptünk ellenfelünktől. Harmadik negyedben picit közelebb engedtük őket, majd a negyedik negyedben is rám ijesztettek a lányok, mikor 10 pontról felengedtük őket, de a végén mi örülhettünk.

 

Összegzés:

Négy hasznos mérkőzést tudtunk lejátszani a szüneteben, és végül sikerült megszereznünk a harmadik helyet. Támadólepattanózásunkon, buta eladott labdák számának csökkentésén nagyot kell javítanunk. Köszönöm a Szülőknek, hogy két ünnep között is hozták a lányokat kosarazni, sokat tanultunk a két nap alatt. Mindenkinek boldog, kosarakban gazdag újévet kívánok, januárban folytatjuk tovább a munkát!!! B.Ú.É.K!


Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…