Újabb „torna bronz” U12-es lányainktól

Egyesületünk U12-es lány csapata tornán vett részt a két ünnep között. A két napos eseményt a Budapesti Kosárlabda Szövetség szervezte a Tüske Csarnokban. Nyolc résztvevő csapatból a mieink a harmadik helyet szerezték meg. van der Meer Loránd vezetőedző beszámolója:

 

2018. december 27. 9:00

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia 56:35 (7:17, 17:6, [4:6], 14:6, 14:0)

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 10, BOBVOS 5, CSONKA 3, CZIRKOS 21, HENGLÁR 7, KRAJCSOVICH 2, Mahmoud 3, Kerékgyártó, PINTYE 2, Sterbenz D. 1, Sterbenz P.

Első meccsünkön a Vasassal néztünk szembe. Az ellenfél kicsit máshogy küldte fel az ötösöket, mint ahogy arra számítottunk, talán ez talán még a bejglivel teli hasak miatt nem találtuk a ritmust. Védekezésben puhák voltunk támadásban lassúak. Második negyedünk jó ritmusban játszva eltüntette a különbséget. A fordulás után első ötösünk is rendezte a sorokat, és jó játékkal növelte az előnyt. A harmadik negyed végén ellenfelünk legjobb játékosa megsérült egy ütközésben, jobbulást kívánunk neki! Az utolsó negyedben lenulláztuk az ellenfelet, és a döcögős kezdés után magabiztosan nyertünk.

2018. december 27. 12:00

Óbudai Kaszások – Kiss Lenke KA 58:29 (14:7, 16:6 [6:2], 8:8, 14:6)

Óbudai Kaszások: Babay-B. 8, Bobvos 1, CSICSVÁRI 9, Csonka 2, CZIRKOS 20, Henglár 3, MAHMOUD 11, Kerékgyártó, Pintye, STERBENZ D. 3, Sterbenz P. 1

Egy mérkőzés szünet után jött a második meccsünk, a KLKA ellen. Gyengébb játékerőt képviselt ellenfelünk, ennek ellenére nem a megfelelő hozzáállással-védekezéssel mentünk ki a pályára. Szakaszokban voltunk csak hajlandók azt csinálni, amit védekezésben tanulunk-elvárunk. 1-1-ben könnyen vertük meg őket, így sok könnyű kosarat szereztünk. Könnyedén nyertünk, de a védekezésünkkel nem voltam elégedett!

2018. december 29. 10:30

BEAC – Óbudai Kaszások 63:34 (16:4, 10:7, [3:5], 18:12, 16:6)

Óbudai Kaszások: Babay-B.4 , Bobvos, Csicsvári 1, CSONKA 3, Czirkos 9, HENGLÁR 7, MAHMOUD 7, Kerékgyártó 2, Pintye, Sterbenz D.1, Sterbenz P.

A második nap első meccse döntött, hogy az első vagy a harmadik helyért fogunk-e játszani. Ellenfelünk a BEAC volt, Budapest legjobb csapata, nagyon kemény mérkőzésre számíthattunk. Rengeteg támadó lepattanót engedélyeztünk nekik az első negyedben, szám szerint 10-et és a bedobásokkal is gondban voltunk. Második negyedben feljavult a lepattanózásunk és támadásunk is gyorsabbá vált. A fordulásra első negyedünk nagyot tekert a lepattanózáson, és így ők is gyorsabb támadásokat tudtak vezetni. Negyedik negyedben kialakult húsz pontos különbségből sajnos az utolsó egy percben harminc lett. Nagyot küzdöttünk, a rengeteg engedélyezett támadólepattanó, illetve buta eladott labda sok kapott pontot okozott. Ezen változtatnunk kell.  

 

2018. december 28. 13:30

Óbudai Kaszások – Zsíros Akadémia Kőbánya (10:10, 12:4 [4:6], 12:17, 14:7)

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 10, BOBVOS 5, Csicsvári 4, CSONKA 4, CZIRKOS 16, Henglár, MAHMOUD, KERÉKGYÁRTÓ, Pintye, Sterbenz D., Sterbenz P 1.

Utolsó meccsünkön a bronzért léptünk pályára, a kőbányai lányok ellen. Elenfelünkből hiányzott az ügyeletes gólvágó, így egyértelműen a győzelem volt a célunk. Megint rengeteg lepattanót engedtünk, ahelyett, hogy különbséget alakítottunk volna ki döntetlennel jött a második ötös. Támadásban magassági fölényünket kihasználva elléptünk ellenfelünktől. Harmadik negyedben picit közelebb engedtük őket, majd a negyedik negyedben is rám ijesztettek a lányok, mikor 10 pontról felengedtük őket, de a végén mi örülhettünk.

 

Összegzés:

Négy hasznos mérkőzést tudtunk lejátszani a szüneteben, és végül sikerült megszereznünk a harmadik helyet. Támadólepattanózásunkon, buta eladott labdák számának csökkentésén nagyot kell javítanunk. Köszönöm a Szülőknek, hogy két ünnep között is hozták a lányokat kosarazni, sokat tanultunk a két nap alatt. Mindenkinek boldog, kosarakban gazdag újévet kívánok, januárban folytatjuk tovább a munkát!!! B.Ú.É.K!


Hasonló tartalmak

 • Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre a serdülő lányok Országos B Döntője, ahova 7. kiemeltként kerültünk. Nagy elánnal készültünk erre a hétvégére és meglepetést szerettünk volna okozni. Az első meccsünket a 2. kiemelt Gödi Gólyákkal játszottuk, akikkel a szezon során azidáig egyszer találkoztunk, ahol vereséget szenvedtünk. Az első…

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00