Újévi százas

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Dr. Szakáll István Zoltán, Jurák Krisztián, Simon Kristóf Kolos

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-24 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA 27 24 25 26 102
DEAC U23 22 16 18 19 75

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: PUSZTA 15/3, BENCSIK 14, VÁMOS 16/6, VARGA 21, Horváth 6

Cs: Vas-teplán 5, KOVÁCS 16/6, Bea 8, Vigh 1, Hegedűs O., Dénes, Hegedűs M.

1. félidő 

A mérkőzés elején megbeszélt védekezés nem úgy sikerült az első percekben, ahogy azt elterveztük. A DEAC futós játékának köszönhetően, sok könnyű kosarat szereztek. Csapatunk azonban magára talált támadásban és gyorsan át is vette a vezetést. Gyenge védekezésünk azonban hagyta, hogy a debreceniek közel maradjanak hozzánk. Hol a vendégcsapat, hol mi vezettünk. Az első negyed végén azonban Vámos és Horváth kosaraival elléptünk ellenfelünktől. A második játékrészben sikerül a teljes játékunkat ráerőltetünk a Debrecenre. Gyors kosárlabdát játszva, könnyű kosarakat szereztünk és gördülékenyen ment a felállt védelem elleni támadásunk is. A félidő végére pedig sikerült egy magabiztos, 13 pontos előnyt kiépíteni.

2. félidő 

A második félidőben javítanunk kellett a védekezésünkön, mert az, az előny ellenére még mindig nem volt az igazi. Puszta és Bencsik vezérletével a támadásaink szinte mindig kosarakkal fejeződtek be, egyedül a tripla mutatónk volt a megszokottabbnál gyengébb. Magas embereink sok labdát kaptak a festékben, ahol dominanciájuk megmutatkozott. A nagyszerű csapatjátékkal egyre inkább léptünk el a vendégektől. A harmadik negyed végére pedig már 20 pont volt a különbség. Az utolsó játékrészben tovább nőtt az előny, fiataljaink pályára kerültek és minőségbeli romlás nélkül, szép játékkal be tudták fejezni a mérkőzést. A Ceglédi botlás után, pedig sikerült 102-75-ös győzelmet bezsebelni hazai pályán.

Összegzés 

Az utolsó két mérkőzésen sok problémánk volt, sérülések és még ezen felül sok egyéb. Azt a célt tűztük ki magunknak mára, hogy a saját játékunkkal foglalkozzunk és próbáljuk azt összerakni, főleg támadásban, védekezésben pedig, hogy minél kevesebb pontra kényszerítsük az ellenfelünket. A támadás jól sikerült, a védekezés az első két negyedben nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de a második félidőben ezen is javítani tudtunk, ezen felül az ellenfélnek voltak lehetetlen helyzetből értékesített kosarai is. Ezt leszámítva elégedett vagyok a csapatommal, gratulálok mindkét csapatnak!

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…