Újra a legjobbak között

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Tahin András

Nézők száma: 32

Mérkőzés időpontja: 2021-09-19 11:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Alba Fehérvár 18 8 15 10 51
Óbudai Kaszások U18 20 21 18 24 83

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 6, VARSÁNYI 13/3, CHABOT 15, Dócs 12, Orbán 11/3
CS: Dobossy 5, SZABADOS 9/3, VERMES 8, Patrik-Pirk 2, Kolozsvári , Léh, Marossy 2

1. félidő

A csoport rangadóján, a felsőházba jutásért az Alba Fehérvárral meccseltünk. A fejér-megyeiek sérülés miatt nélkülözték válogatott, meghatározó játékosukat Kertészt, valamint utazásból érkeztek, miután a hétvége folyamán ingáztak Székesfehérvár és az óbudai csarnok között. Ezek a tények mindenképpen a mi malmunkra hajtották a vizet, ugyanakkor kellő óvatosságra intett minket ellenfelünk előző napi teljesítménye. A fehérváriak rendkívül harcos, jó teljesítménnyel rukkoltak ki az első két meccsükön, látszott, hogy nagyon nagy energiákat kell majd mozgósítanunk, ha felül akarunk kerekedni rajtuk.
Jócskán meg is leptek minket a mérkőzés elején. Bár jól működött az emberfogásunk, jól lábmunkáztunk, lezártuk a gyűrűhöz vezető utat vendégeink elől, mégis a kiosztásokból vagy volt, hogy a támadóidő lejártakor rászáradt labda eldobásából 5 triplát kaptunk az első negyedben. Így szorosan alakult ez a játékrész. Az sejthető volt, hogy egy junior csapat nem tudja folyamatosan fenntartani ezt az extra dobóteljesítményt, de mi is tettünk azért, hogy a fehérváriak elkezdjenek dobásokat hibázni. A második negyedben kapott 8 pont dicséretes és mivel támadóoldalon sem volt különösebb gondunk, a szünetre megnyugtató előnnyel mehettünk.

2. félidő

A 3. etap eleje az Albának sikerült jobban és 10 pontra zárkóztak, ám ekkor előlépett, a hétvégén talán legjobb teljesítményt nyújtó játékosunk, Chabot és zsinórban dobott 6 pontjával újra nagyobb előnyhöz jutottunk. A következő támadásnál, egy jó védekezésünk után, a szintén mindhárom meccsen kiemelkedőt produkáló Szabados dobott triplát és innen már nem volt visszaút a fehérváriak számára.
Az utolsó negyedben felszabadult, jó játékkal tovább tudtuk növelni előnyünket, így kiharcoltuk a csoportelsőséget és az azzal együttjáró, legjobbak közé jutást!

Összegzés

Gratulálunk az Albának, nagyon jó benyomást keltettek és komoly erőpróba elé állítottak minket, mindezt úgy, hogy játékosaik túlnyomó többsége fiatal junior, akik még jövőre is ebben a korosztályban pattogtatnak!
Jár az elismerés csapatunknak is, hiszen elértük azt, hogy hétről-hétre a legjobb játékosok, csapatok ellen játszhatunk és fejlődhetünk!
Két évvel ezelőtt kadetban is a kiemelt bajnokságban játszottunk, akkor nem sok sót ettünk ott meg. Ráadásul az akkori U-16-os csapatunkhoz képest gyengült a játékosállományunk, hiszen két meghatározó, válogatott játékosunk Koloszár és Safranka is a tengerentúlra tette át a székhelyét és az Egyesült Államokban folytatta pályafutását, míg érkező oldalon nem szerepel senki. Közben volt egy nagyon zűrös tavalyi szezonunk, amikor is a vírushelyzetben rengeteg gonddal küszködtünk, de a legfőbb problémát a nagyon kevés edzéslehetőség jelentette. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy mire leszünk képesek a hazai elit ellen immáron junior korosztályban.

Hasonló tartalmak

 • Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a főtáblára jutottunk -teljes egészében- fiatal serdülő csapatunkkal! Rajtunk kívül ezt mindössze 5 csapat mondhatja el magáról az országban: 3 kiemelt akadémia és 2 további akadémia!!!

  Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, ellenben nagyon nehéz lesz ???? ???? viszont ez kitűnő tapasztalatot…

 • 1. mérkőzés   

  Jó ismerősünk, a Vasas/B csapata ellen kezdtük meg a főtáblás szereplésünket a hétvégén. (ez volt a két csapat 4 mérkőzése a szezonban) Mivel tudtuk, hogy a legjobbjaik az A csapattal vannak vidéken, úgymond „kötelező” győzelemre készültünk. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok,…

 • Fontos téttel bírt ez a találkozó. Győzelem esetén, a csoportunk 3. helyén juthattunk tovább, vereség esetén, csak a 4. helyen és rosszabb esélyekkel várhattuk volna a további küzdelmeket.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-28 Kezdés: 10:45

 • Hazai pályán meg tudtuk verni a Meafc csapatát, de tisztában voltunk vele, hogy idegenben ez bizony bravúr lenne. Kifejezetten jó meccset játszottunk, egészen az utolsó pillanatig megvolt az…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-25 Kezdés: 16:00