Újra a legjobbak között

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Tahin András

Nézők száma: 32

Mérkőzés időpontja: 2021-09-19 11:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Alba Fehérvár 18 8 15 10 51
Óbudai Kaszások U18 20 21 18 24 83

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 6, VARSÁNYI 13/3, CHABOT 15, Dócs 12, Orbán 11/3
CS: Dobossy 5, SZABADOS 9/3, VERMES 8, Patrik-Pirk 2, Kolozsvári , Léh, Marossy 2

1. félidő

A csoport rangadóján, a felsőházba jutásért az Alba Fehérvárral meccseltünk. A fejér-megyeiek sérülés miatt nélkülözték válogatott, meghatározó játékosukat Kertészt, valamint utazásból érkeztek, miután a hétvége folyamán ingáztak Székesfehérvár és az óbudai csarnok között. Ezek a tények mindenképpen a mi malmunkra hajtották a vizet, ugyanakkor kellő óvatosságra intett minket ellenfelünk előző napi teljesítménye. A fehérváriak rendkívül harcos, jó teljesítménnyel rukkoltak ki az első két meccsükön, látszott, hogy nagyon nagy energiákat kell majd mozgósítanunk, ha felül akarunk kerekedni rajtuk.
Jócskán meg is leptek minket a mérkőzés elején. Bár jól működött az emberfogásunk, jól lábmunkáztunk, lezártuk a gyűrűhöz vezető utat vendégeink elől, mégis a kiosztásokból vagy volt, hogy a támadóidő lejártakor rászáradt labda eldobásából 5 triplát kaptunk az első negyedben. Így szorosan alakult ez a játékrész. Az sejthető volt, hogy egy junior csapat nem tudja folyamatosan fenntartani ezt az extra dobóteljesítményt, de mi is tettünk azért, hogy a fehérváriak elkezdjenek dobásokat hibázni. A második negyedben kapott 8 pont dicséretes és mivel támadóoldalon sem volt különösebb gondunk, a szünetre megnyugtató előnnyel mehettünk.

2. félidő

A 3. etap eleje az Albának sikerült jobban és 10 pontra zárkóztak, ám ekkor előlépett, a hétvégén talán legjobb teljesítményt nyújtó játékosunk, Chabot és zsinórban dobott 6 pontjával újra nagyobb előnyhöz jutottunk. A következő támadásnál, egy jó védekezésünk után, a szintén mindhárom meccsen kiemelkedőt produkáló Szabados dobott triplát és innen már nem volt visszaút a fehérváriak számára.
Az utolsó negyedben felszabadult, jó játékkal tovább tudtuk növelni előnyünket, így kiharcoltuk a csoportelsőséget és az azzal együttjáró, legjobbak közé jutást!

Összegzés

Gratulálunk az Albának, nagyon jó benyomást keltettek és komoly erőpróba elé állítottak minket, mindezt úgy, hogy játékosaik túlnyomó többsége fiatal junior, akik még jövőre is ebben a korosztályban pattogtatnak!
Jár az elismerés csapatunknak is, hiszen elértük azt, hogy hétről-hétre a legjobb játékosok, csapatok ellen játszhatunk és fejlődhetünk!
Két évvel ezelőtt kadetban is a kiemelt bajnokságban játszottunk, akkor nem sok sót ettünk ott meg. Ráadásul az akkori U-16-os csapatunkhoz képest gyengült a játékosállományunk, hiszen két meghatározó, válogatott játékosunk Koloszár és Safranka is a tengerentúlra tette át a székhelyét és az Egyesült Államokban folytatta pályafutását, míg érkező oldalon nem szerepel senki. Közben volt egy nagyon zűrös tavalyi szezonunk, amikor is a vírushelyzetben rengeteg gonddal küszködtünk, de a legfőbb problémát a nagyon kevés edzéslehetőség jelentette. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy mire leszünk képesek a hazai elit ellen immáron junior korosztályban.

Hasonló tartalmak

 • Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, igyekeztük ehhez mérten készülni. A közel 100 pont szép eredmény, azonban 75 kapott pont sok, ami mutatja, a második félidei dekoncentráltságunkat.…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-11 Kezdés: 16:10


 • Voltak kitűzött feladataink a mérkőzésre – nem az eredmény! – de csak kevésszer tudtuk megvalósítani. Az elképzelés kicsit több lett volna, ezért nem lehetünk elégedettek. Ezt a tapasztalatot…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-05-09 Kezdés: 18:10

 • A Gyermek Kupa idei kiírása a tavalyihoz hasonlóan országos döntő helyett egy Szakmai Tornával záródott, amelyet Nyíregyházán rendeztek meg számunkra, és még 3 másik régiós győztesnek.  Csapatunk 8 forduló alatt bizonyított budapesti második helyével bizakodva, azonban kicsit vakon vágott neki a vidéki útnak, hiszen semmilyen előzetes információnk…

 • A bajnokság utolsó fordulóján ismerős csapatokkal játszottunk. A Törekvés lányokat jól ismertük, készültünk rájuk, de mégsem találtuk az ellenszert a fizikai fölény és a zaklató védekezés ellen. Egyételműen fejlődtünk, de pontatlanságaink kijöttek, ha dobás közben vagy labda vezetés közben a védő túl intenzív volt. A labda nélküli…