Utolsó másodperces győztes kosár

Helyszín: Kocsis Sándor Sportközpont

Játékvezetők: Zakár Adrienn, Belák Dorka

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-04-10 14:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Újpest-MT/A 4 27 3 8 8 50
Kaszás Girls U12 11 12 5 10 13 51

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Fey 8, Németh 7, Berecz 7, Mogyorósi 6, Reizmüller 6, Sárváry 6, Sterbenz 6, Szűcs 3, Ceglédi 1, Csoknyay 1, Horváth

1. félidő

Mivel mindkét csapat hozta a maga mérkőzését a Törekvés ellen, így ez a mérkőzés a feljutásról hivatott dönteni a két csapat között. Mivel 1 lányt leszámítva ellenfelünknél csak fiúk voltak, így egy nagyon nehéz fizikális mérkőzésre készültünk, ahol tudtuk csak akkor lehet esélyünk, ha jól kezdünk és a kialakított üres helyzeteinket bedobjuk. Ennek megfelelően nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sorra alakítottuk ki a szebbnél szebb helyzeteket az ellenfél gyűrűje közelébe, de sajnos a helyzet kihasználásunk nem volt a legjobb újfent. Védekezésünk viszont nagyon egyben volt, agresszívak voltunk a gyűrűnk alatt, kevés lepattantót tudott ellenfelünk leszedni, így nagyon kevés pontot engedtünk a festékben nekik. A sok kihagyott helyzet ellenére is megnyugtató 11-4-es előnnyel fejeztük be az első negyedet. A második negyed, úgy vonul be a történelemkönyvekbe, mint a leghosszabb és a legtöbb büntetőt hozott u12-es lánymérkőzés a bajnokság történetében. Nem elég, hogy 33 db büntetőt dobhatott a két csapat összesen, hanem majd nem 30 percbe telt mire lejátszottuk az aktuális 8 perces futó órás játékrészt. Sajnos ez túlzóan szétfújt negyed nem nekünk kedvezett, nagyon sok büntetőt hagytunk ki, akcióból pedig 1-2 kivételt leszámítva teljesen veszélytelen voltunk. Védekezésünk szétesett, könnyen indítottak le minket, és jobban éltek a büntető dobások által kínált könnyű lehetőségekkel. Félidőben sajnos -6 pontos hátránnyal vonultunk szünetre.

2. félidő

A harmadik negyedben kicsivel jobban kezdtünk, védekezésünkbe újra volt harciasság, vetődtünk a labdákért, de sajnos a támadó oldalon tovább folytattuk az üres helyzeteink kihagyását. Hiába játszottuk ki gyönyörűen néha a helyzeteinket egyszerűen nem sikerült betalálnunk. Sajnos a két csapat jó mérkőzéséhez a birok nem tudtak csatlakozni és mindkét oldalon elképesztő ítéletekkel borzolták a kedélyeket, aminek következtében a nézői hangulat paprikás, de szerencsére ez nem megfogta a lányokat, hanem még jobban feltüzelte őket és az utolsó percre sikerült a vezetést is átvenni. Ekkor azt gondolhattuk, hogy talán megtörtük ellenfelünket és megszereztük a feljutást jelentő győzelmet, de nem így történt. 4,4 másodperccel a vége előtt nem sikerült egy homálydobás után leszedni a labdát és kaptunk egy kosarat. Ekkor időt kértem és eljött az a pillanat, ami minden edző és játékos számára örökre emlékezetes marad, ha sikerül kosárral befejezni a felvázolt taktikát. Fruzsira tettük ezt a terhet, hogy a menybe vigyen minket, aki megbirkózót ezzel a teherrel és egy gyönyörű oldalvonali befutás végén megszerezte nekünk a győzelmet és az ezzel járó feljutást ezen a pattansági feszült mérkőzésen.

Összegzés

Óriási győzelmet arattunk egy olyan mérkőzésen, ahol, ha csak a kihagyott helyzeteink felét bedobjuk rég megnyerhettük volna már a harmadik negyedben. Ennek ellenére volt tartása a csapatnak, nem hagytuk, hogy a külső tényezők befolyásoljanak minket és ki tudtunk kászálódni abból a gödörből, amibe magunkat taszítottuk a sok kihagyott helyzetekkel. Igazi csapatmunka győzelem volt ez a javából, aminek óriási lökést kell, hogy adjon a jövőre nézve. Gratulálok a csapatnak és köszönjük loci bácsival, hogy egy ilyen örök életre emlékezetes győzelmet élhettünk át velük!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00