Van szíve a csapatnak

Helyszín: B. Nagy Pál (Véső úti) Sportcsarnok (5000 Szolnok

Játékvezetők: Szőcs Bála, Kovács Csaba

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-02 09:30:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 h2 Végeredmény
NKA Pécs/A 21 11 23 13 6 7 81
Óbudai Kaszások U14 Leány 11 18 20 19 6 10 84

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 10, CZIRKOS 42/3, Horváth H., Horáth A., MAHMOUD 9/3, Csicsvári 4, Csocsán 3, Kronavetter 2, Bene, STERBENZ 7, Kerékgyártó, BOBVOS 7/3

1. félidő

Mindkét csapat számára tét nélküli összecsapás következett, hiszen eldőlt a szombati játéknapon, hogy a Pécs továbbjut, mi pedig a B döntőben folytatjuk. A célunk a mérkőzésre, hogy az igen magas szerkezetű ellenfelünk ellen ne maradjunk csúfosan alul lepattanóharcban, illetve egy felszabadult, örömteli játék.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 13-11-ig együtt haladtunk ellenfelünkkel, majd a hétvégén már szokásosnak tekinthető faultproblémák miatt megtört a lendületünk, amit kihasználtak a fehérmezesek és 20-11-re behúzták a negyedet.

Második ötösünkbe többen is kisebb sérüléssel küzdöttek, de nagyot harcolva, önmagukat legyőzve extra teljesítményt nyújtottak, amivel a félidőre szinte eltüntették a különbséget.

2. félidő

A harmadik negyed a pécsieknek sikerült jobban, több apró futást is produkáltak, amire szerencsére mindig tudtunk válaszolni, így 6 pont volt a különbség közte a záró játékrészre fordulván.

Üldöztük ellenfelünket, és nagyon motiváltan játszottunk. A negyed 7. percében értük utol őket egy bődületesen nagy Nóci palánkos hármassal, később a vezetés is a mienk volt, de az utolsó másodpercben a fehérmezesek dobtak egy hatalmas palánkos hármast.

Az első hosszabbításban nagyon jól kezdtünk, több könnyű kosarat szereztünk, de végül itt is tudott egyenlíteni a pécsi alakulat. Közben mind a két oldalt elkezdtek kipontozódni az emberek, elvesztettük Kingát, Lilit, Nócit. Az utolsó öt percben már mi voltunk higgadtabbak és pontosabbak, ami győzelmet ért.

Összegzés

Fantasztikus mérkőzést vívtunk a Rátgéber Akadémiával, és habár tétnélküli volt a meccs, biztos vagyok benne hogy ez a győzelem mindenkiben egy örök emlék marad. Lehet, hogy ellenfelünk két meghatározó játékosa kevesebb időt töltött a pályán de ameddig, fent voltak sem volt osztálykülönbség a két csapat között, sőt. A kitűzött célt elértük, jól éreztük magunkat, és 65 lepattanót szereztünk, ami 3-szor annyi mint a Szeged meccsen volt. Mind a 12 játékosunk pályára lépett, és magát legyőzve óriásit küzdött. Közülük kiemelném mezőnyben a Kinga-Mandus-Nóci triót.

Mellettük Boncit, aki 39 percet töltött a pályán és a második félidőben egyszer sem ült le pihenni, 18 VAL mellett, plusz 20-as +/- mutatót hozott, ami extra teljesítmény. És újfent nem lehet elmenni Panka mellett, aki ezen a meccsen is bizonyította, hogy miért a korosztálya egyik legjobb játékosa: 42 pont, 19 lepattanós, 11 kiharcolt faultos brutál tripla-duplát hozott, 53 VAL, végjátékban extra kosarak.

Nem jutottunk be az „A” döntőbe de nincs okunk csalódottnak lenni. Kaszás Lány csapatként nekünk volt először esélyünk erre, nem jött össze de nincs szégyellnivalónk, büszkék lehetünk a csapatra. 3 szoros meccset játszottunk érte, most így jött ki lépés. Szeretnénk a „B” döntőben minél jobb eredményt elérni, de ott is sok erős csapat van, a lebonyolítás pedig kuparendszerben zajlik, így bármi (is) megtörténhet. Készülünk!
Szép volt Lányok!!! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00