Van szíve a csapatnak

Helyszín: B. Nagy Pál (Véső úti) Sportcsarnok (5000 Szolnok

Játékvezetők: Szőcs Bála, Kovács Csaba

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-02 09:30:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 h2 Végeredmény
NKA Pécs/A 21 11 23 13 6 7 81
Óbudai Kaszások U14 Leány 11 18 20 19 6 10 84

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 10, CZIRKOS 42/3, Horváth H., Horáth A., MAHMOUD 9/3, Csicsvári 4, Csocsán 3, Kronavetter 2, Bene, STERBENZ 7, Kerékgyártó, BOBVOS 7/3

1. félidő

Mindkét csapat számára tét nélküli összecsapás következett, hiszen eldőlt a szombati játéknapon, hogy a Pécs továbbjut, mi pedig a B döntőben folytatjuk. A célunk a mérkőzésre, hogy az igen magas szerkezetű ellenfelünk ellen ne maradjunk csúfosan alul lepattanóharcban, illetve egy felszabadult, örömteli játék.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 13-11-ig együtt haladtunk ellenfelünkkel, majd a hétvégén már szokásosnak tekinthető faultproblémák miatt megtört a lendületünk, amit kihasználtak a fehérmezesek és 20-11-re behúzták a negyedet.

Második ötösünkbe többen is kisebb sérüléssel küzdöttek, de nagyot harcolva, önmagukat legyőzve extra teljesítményt nyújtottak, amivel a félidőre szinte eltüntették a különbséget.

2. félidő

A harmadik negyed a pécsieknek sikerült jobban, több apró futást is produkáltak, amire szerencsére mindig tudtunk válaszolni, így 6 pont volt a különbség közte a záró játékrészre fordulván.

Üldöztük ellenfelünket, és nagyon motiváltan játszottunk. A negyed 7. percében értük utol őket egy bődületesen nagy Nóci palánkos hármassal, később a vezetés is a mienk volt, de az utolsó másodpercben a fehérmezesek dobtak egy hatalmas palánkos hármast.

Az első hosszabbításban nagyon jól kezdtünk, több könnyű kosarat szereztünk, de végül itt is tudott egyenlíteni a pécsi alakulat. Közben mind a két oldalt elkezdtek kipontozódni az emberek, elvesztettük Kingát, Lilit, Nócit. Az utolsó öt percben már mi voltunk higgadtabbak és pontosabbak, ami győzelmet ért.

Összegzés

Fantasztikus mérkőzést vívtunk a Rátgéber Akadémiával, és habár tétnélküli volt a meccs, biztos vagyok benne hogy ez a győzelem mindenkiben egy örök emlék marad. Lehet, hogy ellenfelünk két meghatározó játékosa kevesebb időt töltött a pályán de ameddig, fent voltak sem volt osztálykülönbség a két csapat között, sőt. A kitűzött célt elértük, jól éreztük magunkat, és 65 lepattanót szereztünk, ami 3-szor annyi mint a Szeged meccsen volt. Mind a 12 játékosunk pályára lépett, és magát legyőzve óriásit küzdött. Közülük kiemelném mezőnyben a Kinga-Mandus-Nóci triót.

Mellettük Boncit, aki 39 percet töltött a pályán és a második félidőben egyszer sem ült le pihenni, 18 VAL mellett, plusz 20-as +/- mutatót hozott, ami extra teljesítmény. És újfent nem lehet elmenni Panka mellett, aki ezen a meccsen is bizonyította, hogy miért a korosztálya egyik legjobb játékosa: 42 pont, 19 lepattanós, 11 kiharcolt faultos brutál tripla-duplát hozott, 53 VAL, végjátékban extra kosarak.

Nem jutottunk be az „A” döntőbe de nincs okunk csalódottnak lenni. Kaszás Lány csapatként nekünk volt először esélyünk erre, nem jött össze de nincs szégyellnivalónk, büszkék lehetünk a csapatra. 3 szoros meccset játszottunk érte, most így jött ki lépés. Szeretnénk a „B” döntőben minél jobb eredményt elérni, de ott is sok erős csapat van, a lebonyolítás pedig kuparendszerben zajlik, így bármi (is) megtörténhet. Készülünk!
Szép volt Lányok!!! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00

 • Jó csapat ellen nyertünk, büszkék lehetnek a srácok magukra. Érződik a fejekben és testekben a fáradtság, így még inkább dicséret ez a mérkőzés! A Szülőknek köszönet a szurkolást…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-24 Kezdés: 18:45

 • Hosszú, és minden tekintetben rengeteg energiát igénylő szezonon vagyunk túl. Nagyon sok mérkőzést játszottunk. Az előző években és év elején még hiányzott a játékrutin, most azonban kellően sok…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 10:00