Váratlan vereség

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Pohánka Balázs, Magyar Zoltán

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-15 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC U20 19 16 15 12 62
Óbudai Kaszások KA U20 13 18 19 10 60

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEHEDŰS M. 9/3, Konta 4/3, HEGEDŰS O. 8, Dénes 6, Bulyovszky
Cs: BENCSIK 15, VAS-TEPLÁN 12/9, Sebők 4, Csocsán 2, Chabot, Vasali

1. félidő

Enerváltan kezdtük meg a mérkőzést. Az első pontokat magunkhoz ragadtuk, de utána beragadtunk. Támadásaink pontatlanok voltak, nem csak nem sikerült befejezni őket, hanem sok labdát is adtunk el. Védekezésben nem tudtunk agresszívak lenni, ezt pedig kihasználta az ellenfél. Négy perc után már 10-2-re vezetett a Győr. Ám csapatunk megrázta magát és Bencsik kosarával, már csak 3 pont volt a különbség. A következő percek mindkét oldalon a pontatlanságról szóltak. Az utolsó percekben indult meg a pontgyártás. A második játékrészben viszont el tudott lépni tőlünk a Győr. Hamar 10 pont felé kúszott a különbség. Csapatunk viszont nem adta fel próbált zárkózni ellenfeléhez, de ahogy 10 pont alá sikerült bejutnunk, egyből kosarat tudott szerezni a vendégcsapat. Hegedűs Milán triplája azonban elindított valamit… Védekezésben sikerült a ránk jellemző agresszivitást hozni és sikerült 31-31-re zárkóznunk. Ám a félidő előtt sikerült a Győrnek is betalálni így 4 pontos hátrányból kezdhettük meg a második félidőt.

2. félidő

A harmadik játékrészben folyamatosan 1-1 labdákra voltunk ellenfelünktől. Amikor az egyenlítés vagy a vezetés volt a tété, egyszerűen nem tudtunk betalálni. Hosszú percek teltek el így, majd Vas-Teplán hárompontosával és Hegedűs Olivér duplájával sikerült átvenni a vezetést. A negyed végére sikerült betalálni a Győrnek is, így 50-50-es állásnál kezdhettük meg az utolsó felvonást. 5 perccel a vége előtt 8 pontosra duzzadt a vezetésünk. Az utolsó percekre viszont sikerült felzárkózni a Győrnek. Másodpercek voltak vissza a mérkőzésből, amikor győri kosár született. Az időkérés után még 2 labdánk volt egyenlíteni, de sajnos mindkét labda kifelé jött.

Összegzés

Enerváltak voltunk sajnos és fáradtak. Több meghatározó játékosunk is hiányzott, de ez nem magyarázat a vereségre. Egyszerűen nem tudtunk koncentrálni, csak az utolsó negyed elején. Ezzel a rövid periódussal pedig nem lehet mérkőzést nyerni. Gratulálok a Győr csapatának, ma ők voltak a jobb csapat!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…