Védekezés nélkül nem lehet

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Vadász Csaba, Borgula György, Gruber Nikolett

Nézők száma: 70

Mérkőzés időpontja: 2021-10-09 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 24 11 18 20 73
Jászberényi KSE 29 19 22 17 87

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Czura 9, Vas-Teplán 4, FEKETE 11/3, Czirbus 4, Horváth 8

Cs: Ruják 2, BOINITZER 13/3, Perunicic 9/9, Kalassai 8, Bencsik 3/3, Vigh 2, Konta

1. félidő 

Az előző fordulóban elszenvedett botlást szerettük volna javítani ezen a rangadón. A Jászberény hosszú idő után esett ki az első osztályból a tavalyi szezonban, ebben a szezonban pedig szeretnének visszajutni. Kemény mérkőzésre lehetett így számítani. Sajnos nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy ez elvárható lehetett volna. 24 dobott pontunk mellé, 29 egységet engedtünk ellenfelünknek, ez borzasztóan sok. A második játékrészben igyekeztünk javítani védekezésünkön. Ez sikerült, viszont támadásban rengeteg buta döntést hoztunk, pontatlanul vezettük támadásainkat és egy félidő alatt 7 labdát is eladtunk. A félidei szünetben volt mit rendezni csapatunknak.

2. félidő 

A harmadik negyedben óriási erőket mozgósított csapatunk és kezdett hasonlítani a csapat teljesítménye arra, amit valójában tudunk. Fekete és Perunicic és betalált kintről, Horváth pedig a palánk alatt szorgoskodott. Ez azonban nem tartott sokáig, nagyon hullámzó volt a teljesítmény a negyed hátralévő részében. Az utolsó negyedet pedig 17 pont hátrányból kezdtük meg. Érdemi változás nem történt, nem tudtunk közel kerülni ellenfelünkhöz. Az utolsó percekben sikerült bravúr kosarakkal közelebb kerülni, de tényleg fenyegetést nem tudtunk tanúsítani. Végül 14 pontos vereséget szenvedtünk.

Összegzés 

Sajnos az első perctől kezdve a védekezésünkkel volt probléma, és ezt cipeltük végig a mérkőzésen. A hétköznapokon nagyon sokat foglalkozunk a védekezéssel, de ma egyáltalán nem látszott a csapatunkon. Ezen kell változtatni és sokat dolgozni. Különben gratulálok a Jászberény csapatnak, végig kézben tudták tartani a mérkőzést és megérdemelten nyertek.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00