Végig dominálva nyertünk

Helyszín: Simon János Kosárlabda Csarnok, Bp. Dózsa György ú

Játékvezetők: Matics Sándor, Szőts Dávid

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-09 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Honvéd SE/C 12 16 16 20 64
Serdülő U13 18 21 15 16 70

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások/B: HALÁSZ 14/3, Paár 4, Mityók 6, Ács 2, Daróczi 4, KÖRTVÉLYESSY 17/3, MIHÁLYI 14/3, Zádor 7, Grósz 2, Kovács-Barcza, Helmeczi, Samu

1. félidő

Már az első percekben látszódott, hogy ezen a meccsen jobban fogunk pörögni, mint az előzőn (pedig a duplázás miatt a bemelegítésünk leginkább nyújtásból és kisebb intenzitású dobófeladatokból állt).
Az 5. percbeli 7:5-ös vezetésünk a következő percekben megugrott 16:7-re, amiből a negyed végén sikerült ellenfelünknek faragnia. A második negyedben is domináltunk. Védekezésben agresszivitásunkkal sok hibára kényszerítettük a Dózsa György útiakat, támadásban lendületesen és agresszívan támadva a gyűrűt képesek voltunk jó dobóhelyzeteket kiharcolni magunknak. A félidőben 11 pontos előnnyel fordultunk.

2. félidő

A második félidőben támadásaink lendülete nem hanyatlott, ezt segítette az is, hogy folyamatosan cseréltünk próbálva tudatosan magasan tartani a tempót. Védekezésünk viszont sokszor figyelmetlenné vált, sokkal több könnyebb kosarat kaptunk, mint az első félidőben. Ez miatt el is veszítettük mind a 2 negyedet a második félidőben, 1 és 4 ponttal. Viszont az első félidei jó játékunknak köszönhetően a végén 6 ponttal megnyertük a mérkőzést.

Összegzés

Örültem, hogy az előző mérkőzéshez képest fel tudtak pörögni a fiúk és sokkal lelkesebben és nagyobb tűzzel játszottak. Az október 27-i fordulón kikaptunk ettől a csapattól, jó volt tapasztalni, hogy a fiúk tudva ezt, nem ijedtek meg, és elhitték, hogy képesek vagyunk nyerni. Több jó egyéni teljesítmény is volt nálunk, együtt volt a csapat, a fiúk a padon is nagyon szorítottak egymásért és a győzelemért. Első hivatalos nyert meccsünk ez a szezonban, örülünk, hogy megtört a jég, és reméljük, hogy ezután egyre több ilyet tapasztalunk majd.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00