Végig dominálva sikerült behúzni a győzelmet

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Hartai Tamás, Ntasis Lazarov

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-08 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafok U13 12 12 7 17 48
Serdülő U13 17 16 18 8 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Beszámoló a mérkőzésről: HALÁSZ 9, Farkas 4, NESZMÉLYI 8, Daróczi 5, Samu 4
Paár 6, Kun 6, Herczeg 2, MIHÁLYI 17, Grósz

1. félidő

A kezdetektől kezdve jól támadtunk, viszont védekezésben voltak hiányosságaink. Nem igazán védekeztünk annyira agresszívan, amennyire tudtunk volna. Egész pályán védekeztünk ellenfelünkön, viszont nem tudtuk őket hibákra kényszeríteni, és sokszor engedtük őket felgyorsulni a labdával és végigvágtattak a gyűrűnkig. Emellett a kizárásról teljesen megfeledkeztünk. Amíg ezeken nem tudtunk javítani, addig fej-fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó két percben tudtunk szigorítani a védekezésünkön és sikerült egy néhány ponttal meglógni ellennfelünktől. A 2. negyed első 6 percében nagyon jól játszott a csapatunk, nem is nagyon tudott pontokat szerezni ellenfelünk, mi pedig agresszív védekezésünknek köszönhetően sok könnyű kosárral bombáztuk ellenfelünk gyűrűjét. Ezután volt jött egy kis hullámvölgy, de így is a félidőre 9 pontos előnyt szereztünk.

2. félidő

A második félidőt megint jól kezdtük, ellenfelünket állva hagytuk elsősorban a jó védekezésünk miatt, és hamar 19 pontos előnyre tettünk szert. Szerzett labdáink után rendre hatalmas lendülettel iramodtunk meg, és a budafokiak nem nagyon tudtak jól védekezni az emberelőnyös helyzeteink ellen, szépen lejátszottuk ezeket könnyű ziccerekig. Az utolsó negyedben újra jött egy rövidzárlat, amit ellenfelünk jól kihasznált, és közelebb tudtak lopózni hozzánk. Végül a 10 pontos előnyünkből nem engedtünk többet, és megnyertük a mérkőzést

Összegzés

Néhány kisebb beragadásokkal, de a mérkőzés legtöbb részében dominálva sikerült megszereznünk ezt a győzelmet. Védekezésünk kijavítása után egyértelművé vált, hogy ezt a mérkőzést nyernünk kell. Nagyon tetszett a védekezésben érezhető tűz, amit a játékosok mutattak, és az emberfölényes helyzetek kihasználásában mutatott fejlődésünk. Büszke vagyok a csapatomra, örülök, hogy egyre jobban kezd összeállni a játékunk, és ez egyre többször a végeredményekben is látszódik. Gratulálok a Budafoknak is, nagyot küzdöttek és jól játszottak ők is, jó meccs volt.

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10