Végig kontrollálva nyertük a mérkőzést

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Sancilio Alexis, Balogh Kristóf

Nézők száma: 35

Mérkőzés időpontja: 2020-01-11 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Bonyhádi KSE U20 12 24 17 12 65
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 28 24 19 22 93

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 2, HEGEDŰS O. 20, Kovács, Chabot 6, DÉNES 30/3
Cs:HEGEDŰS M 13, Konta 2, Simon 2, Jávorszky 8/3, GÁLFALVI 10

1. félidő

Kezdő 5-ösünk agresszívan, jó iramú játékkal, kreatív helyzetfelismerésekkel kezdte a mérkőzést. Jó védekezéseinkből sok labdát tudtunk szerezni, és sok indításból kreált pontokat tudtunk a nevünk mellé jegyezni (26 pont indításból az 1. félidőben). Idősebb játékosaink a megszokottnál több pihenőt kaptak az első félidőben, és a cseréből beálló fiatal játékosok is képesek voltak hatékonyan felvenni a kesztyűt a bonyhádiak ellen. Nagyon sokszor sikerült jól járatnunk a labdát, és jól próbáltuk egy másnak a lehető legjobb dobóhelyzetet kialakítani, amit jól mutat az első félidőben csapatként összehozott 15 gólpasszunk is. A 2. negyedünk gyengébbre sikerült, amihez hozzájárult ellenfelünk jobb dobószázaléka is. Ennek ellenére a félidőben 16 pontos előnnyel fordultunk.

2. félidő

A 3. negyedet lassabban kezdtük, mint az első játékrészt, védekezésünk se volt annyira hatékony, és gyorsindításokból sem tudtunk olyan sok pontot szerezni, mint az első félidőben (csak 10 a 2. félidőben). Ehhez nagyban hozzájárult az, hogy 3 kezdő játékosunk nem játszott a 2. félidőben a felnőtt mérkőzésre való pihentetés miatt. A fiatal junior játékosok és 2 idősebb játékosunk jól játszva, és tőlük telhetően mindent megtéve nem engedték meg az ellenfélnek, hogy megnyerje a 3. vagy 4. negyedet sem. Sőt az utolsó negyed utolsó 5 percében ráhajráztak a fiúk, és sikerült feltornázniuk a különbséget 28 pontra.

Összegzés

Örülünk, hogy az ünnepek miatt kimaradt hosszabb mérkőzés nélküli időszak után győzelemmel tudtunk kezdeni. Jó látni, hogy az általános dolgokat, amiket mindig kérünk a fiúktól, egyre inkább sikerül viszontlátni a pályán. Mint már több mérkőzésen ebben a szezonban, ma is egy önzetlen csapatot láthattunk, ahol a játékosok próbálták segíteni egymást védekezésben, és keresték egymás dobóhelyzeteinek kialakítási lehetőségeit. Nagyon fontosnak tartjuk a fiatalabb junior játékosok pozitív szereplését, mert nagyon sok mérkőzésen kulcs lehet, hogy hogyan tudják segíteni az idősebb játékosokat a pályán, és ebben is sikerült fejlődnünk ezen a mérkőzésen is. Gratulálunk a bonyhádiaknak is a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00