Végig kontrollálva nyertük a mérkőzést

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Sancilio Alexis, Balogh Kristóf

Nézők száma: 35

Mérkőzés időpontja: 2020-01-11 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Bonyhádi KSE U20 12 24 17 12 65
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 28 24 19 22 93

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 2, HEGEDŰS O. 20, Kovács, Chabot 6, DÉNES 30/3
Cs:HEGEDŰS M 13, Konta 2, Simon 2, Jávorszky 8/3, GÁLFALVI 10

1. félidő

Kezdő 5-ösünk agresszívan, jó iramú játékkal, kreatív helyzetfelismerésekkel kezdte a mérkőzést. Jó védekezéseinkből sok labdát tudtunk szerezni, és sok indításból kreált pontokat tudtunk a nevünk mellé jegyezni (26 pont indításból az 1. félidőben). Idősebb játékosaink a megszokottnál több pihenőt kaptak az első félidőben, és a cseréből beálló fiatal játékosok is képesek voltak hatékonyan felvenni a kesztyűt a bonyhádiak ellen. Nagyon sokszor sikerült jól járatnunk a labdát, és jól próbáltuk egy másnak a lehető legjobb dobóhelyzetet kialakítani, amit jól mutat az első félidőben csapatként összehozott 15 gólpasszunk is. A 2. negyedünk gyengébbre sikerült, amihez hozzájárult ellenfelünk jobb dobószázaléka is. Ennek ellenére a félidőben 16 pontos előnnyel fordultunk.

2. félidő

A 3. negyedet lassabban kezdtük, mint az első játékrészt, védekezésünk se volt annyira hatékony, és gyorsindításokból sem tudtunk olyan sok pontot szerezni, mint az első félidőben (csak 10 a 2. félidőben). Ehhez nagyban hozzájárult az, hogy 3 kezdő játékosunk nem játszott a 2. félidőben a felnőtt mérkőzésre való pihentetés miatt. A fiatal junior játékosok és 2 idősebb játékosunk jól játszva, és tőlük telhetően mindent megtéve nem engedték meg az ellenfélnek, hogy megnyerje a 3. vagy 4. negyedet sem. Sőt az utolsó negyed utolsó 5 percében ráhajráztak a fiúk, és sikerült feltornázniuk a különbséget 28 pontra.

Összegzés

Örülünk, hogy az ünnepek miatt kimaradt hosszabb mérkőzés nélküli időszak után győzelemmel tudtunk kezdeni. Jó látni, hogy az általános dolgokat, amiket mindig kérünk a fiúktól, egyre inkább sikerül viszontlátni a pályán. Mint már több mérkőzésen ebben a szezonban, ma is egy önzetlen csapatot láthattunk, ahol a játékosok próbálták segíteni egymást védekezésben, és keresték egymás dobóhelyzeteinek kialakítási lehetőségeit. Nagyon fontosnak tartjuk a fiatalabb junior játékosok pozitív szereplését, mert nagyon sok mérkőzésen kulcs lehet, hogy hogyan tudják segíteni az idősebb játékosokat a pályán, és ebben is sikerült fejlődnünk ezen a mérkőzésen is. Gratulálunk a bonyhádiaknak is a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00