Végletekig kiélezett

Helyszín: Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők: Nyilas István, Vadász Csaba, Drenyovszki Dániel

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-05 16:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Békési SzSK 20 13 23 15 71
Óbudai Kaszások KA 13 22 21 16 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: PUSZTA 17/9, Bencsik, VÁMOS 12/9, VARGA 9, Horváth

Cs: ROSEMOND 21/15 Kovács 5/3, Vas-Teplán 8/3, Vigh, Bea

1. félidő 

Nem úgy sikerült elkezdeni a találkozót ahogy terveztük. A Békés szerezte meg a vezetést. Azonban itt nem álltak meg, sikerült egy 10-0-s előnyt kiépíteniük. Vámos törte meg a gólcsendünket egy hárompontossal, majd Rosemond is betalált kintről. Próbáltuk csökkenteni az előnyt, ám minimálisan sikerült közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Az első negyed végére sikerült 7 pontra zárkózni. A második játékrész Puszta és Kovács pontjaival kezdődött. Magára talált csapatunk, végre a saját játékunkat tudtuk játszani, védekezésben azonban még mindig rengeteg hibát követtünk el. Varga büntetőjével sikerült kiegyenlítenünk, Puszta negyed végi triplájával pedig át is vettük a vezetést. Az első félidői kiélezettség után pedig 33-35-ös vezetéssel kezdhettük meg a félidei pihenőt.

2. félidő 

15 perces pihenő után, újra egymásnak feszülhettek a csapatok. Varga kezdte meg a pontgyártást újból és Rosemond is betalált kintről. Pontjaimra viszont rendre válaszolni tudott a Békés. Így ment ez több percen keresztül, majd egy hosszú kihagyás alatt sikerült kiegyenlítenie a békési csapatnak. A negyed végéig pedig hol az egyik, hol a másik csapat tudhatta magának a vezetést. A harmadik játékrész végén 56-56 volt az állás. Következett az utolsó felvonás. Rosemond süllyesztett el egy hárompontost a negyed elején, amire egyből jött a válasz. 66-64-es Békés vezetés után 2 perc kosár nélkül telt el, majd Vámos talált be kintről és ismét nálunk volt az előny. Egy 23 másodperces szép védekezés után, egy békési játékoshoz pattant a labda, aki dudaszóra elengedett triplával juttatta ismét előnyhöz a hazaiakat. Másodpercek voltak hátra, amikor Vas-Teplánhoz került a labda, de faultolták dobás közben. Mind a három büntető a helyére került. Ismét a Békés támadhatott, akik, ismét kosarat tudtak szerezni. Utolsó időkérésünk után, az oldalvonali bedobásból Pusztához került a labda, aki betörés után egy közeli kettessel előnyhöz juttatta csapatunkat, másodpercek maradtak a Békésnek pedig nem jutott már dobás.

Összegzés 

Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés a Békés otthonában nyerni. Sajnos ma a védekezésünk nem olyan volt, amit el lehet várni a srácoktól. Ismét rengeteg eladott labdával dolgozunk. De nem az ellenfél kényszerít ezekre, egyszerűen pontosabban kell játszanunk. Sok mindent lehetett tanulni ebből a mérkőzésből, a lényeg természetesen a győzelem.

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00