Végre mérkőzés

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Waigand Ágoston, Földházi Péter

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2021-04-17 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
PSK 11 2 6 8 27
Óbudai Kaszások U18 29 22 25 33 109

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 6, VASALI 11, Katona 5/3, SAFRANKA 51/3, LÉH 12
CS: Varsányi 11/3, Korpás 5/3, G. 4, Bulyovszky 4,

1. félidő

Közel másfél hónap után kapott zöld utat csapatunk, készülhettünk mérkőzésre. Nagyon sokan hiányoztak a héten, így tulajdonképpen az játszott, aki ép és egészségesnek bizonyult a mérkőzés időpontjában.
Azt sejtettük, hogy a PSK csapata, akik tulajdonképpen a csepeli kosárklubot képviselték, jóval gyengébb játékerővel rendelkeznek, később kiderült, hogy soraikból többen nem olyan régóta űzik ezt a sportágat.
Az első percekben még érződött a hosszú kihagyás, nehezen lendültünk játékba, de aztán idővel sebességet váltottunk és egyre könnyedebben játszottunk.

2. félidő

A harmadik negyed elején volt egy komolyabb hullámvölgyünk, az ekkor pályán lévő ötösünk meglepően impotens teljesítményt nyújtott, így gyorsan cserékre kényszerültünk. Onnantól minden visszaállt a megfelelő kerékvágásba és a végső dudaszóig meg sem álltunk 109 pontig. A pontjaink majdnem a felét az 51 egységig (mindezt kb. 24 perc játékidő alatt!) jutó Safranka szerezte, aki bár nehezen lendült játékba, a második félidőben korlátlan úr volt a palánkok alatt és középtávolról, távolról is rendre betalált. Kár, hogy nem készült statisztika, mert gyaníthatóan bődületes számok jöttek volna ki válogatott játékosunk neve mellett. Minden körülmények között elismerésre méltó teljesítmény!

Összegzés

Most már magunk mögött hagytuk ezt a rendkívül sok problémával tarkított, borzasztóan viszontagságos évadot és teljes gőzzel készülünk a következőre, hiszen fiatal junior keretünk túlnyomó többsége még jövőre is ebben a korosztályban bizonyíthat! Ha a sors X-re játszik, márpedig ez így szokott lenni, akkor a következő – remélhetőleg normális keretek között zajló, – szezonban visszakapjuk azt, amit idén elvett tőlünk!
A még hátralévő Budapest-bajnoki meccsek is ennek a felkészülésnek az állomásai, komolyan vesszük őket, igyekszünk a maximumot kihozni belőlük!

Hasonló tartalmak

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00

 • Jó csapat ellen nyertünk, büszkék lehetnek a srácok magukra. Érződik a fejekben és testekben a fáradtság, így még inkább dicséret ez a mérkőzés! A Szülőknek köszönet a szurkolást…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-24 Kezdés: 18:45

 • Hosszú, és minden tekintetben rengeteg energiát igénylő szezonon vagyunk túl. Nagyon sok mérkőzést játszottunk. Az előző években és év elején még hiányzott a játékrutin, most azonban kellően sok…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 10:00