Végre mérkőzés

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Waigand Ágoston, Földházi Péter

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2021-04-17 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
PSK 11 2 6 8 27
Óbudai Kaszások U18 29 22 25 33 109

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 6, VASALI 11, Katona 5/3, SAFRANKA 51/3, LÉH 12
CS: Varsányi 11/3, Korpás 5/3, G. 4, Bulyovszky 4,

1. félidő

Közel másfél hónap után kapott zöld utat csapatunk, készülhettünk mérkőzésre. Nagyon sokan hiányoztak a héten, így tulajdonképpen az játszott, aki ép és egészségesnek bizonyult a mérkőzés időpontjában.
Azt sejtettük, hogy a PSK csapata, akik tulajdonképpen a csepeli kosárklubot képviselték, jóval gyengébb játékerővel rendelkeznek, később kiderült, hogy soraikból többen nem olyan régóta űzik ezt a sportágat.
Az első percekben még érződött a hosszú kihagyás, nehezen lendültünk játékba, de aztán idővel sebességet váltottunk és egyre könnyedebben játszottunk.

2. félidő

A harmadik negyed elején volt egy komolyabb hullámvölgyünk, az ekkor pályán lévő ötösünk meglepően impotens teljesítményt nyújtott, így gyorsan cserékre kényszerültünk. Onnantól minden visszaállt a megfelelő kerékvágásba és a végső dudaszóig meg sem álltunk 109 pontig. A pontjaink majdnem a felét az 51 egységig (mindezt kb. 24 perc játékidő alatt!) jutó Safranka szerezte, aki bár nehezen lendült játékba, a második félidőben korlátlan úr volt a palánkok alatt és középtávolról, távolról is rendre betalált. Kár, hogy nem készült statisztika, mert gyaníthatóan bődületes számok jöttek volna ki válogatott játékosunk neve mellett. Minden körülmények között elismerésre méltó teljesítmény!

Összegzés

Most már magunk mögött hagytuk ezt a rendkívül sok problémával tarkított, borzasztóan viszontagságos évadot és teljes gőzzel készülünk a következőre, hiszen fiatal junior keretünk túlnyomó többsége még jövőre is ebben a korosztályban bizonyíthat! Ha a sors X-re játszik, márpedig ez így szokott lenni, akkor a következő – remélhetőleg normális keretek között zajló, – szezonban visszakapjuk azt, amit idén elvett tőlünk!
A még hátralévő Budapest-bajnoki meccsek is ennek a felkészülésnek az állomásai, komolyan vesszük őket, igyekszünk a maximumot kihozni belőlük!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!