Vereség az tabella éllovasától

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy Viktor, Hervay Tibor, Varga-Záray Katalin

Nézők száma: 70

Mérkőzés időpontja: 2019-11-29 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pécsi NKA 21 14 25 19 79
Óbudai Kaszások KA (NB1) 8 15 12 17 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Rosemond 5, Ondima 4, BENCSIK 18/3, Vígh 5/3, Jenei
Cs: van der Meer, Bea, Koflanovics 3/3, Vámos 9/3, Reiter 6, Keresztesi 2, Kovács

1. félidő

A hasonló játékstílusú Pécs már az első pillanatban felvette a kemény fizikális játékstílust. Első pontjaikat, kihasználva magas szerkezetüket, a festékből szerezték. Egy jó Rosemond leosztás után Víghtől egyből jött a válasz. Bencsik két büntetőjével próbáltuk tartani lépést ellenfelünkkel. Ám 8 perc után a pécsi együttes ellépett 13 ponttal és Bencsik kosarával 8-21-es első negyedet zártunk. Reiter sikeres közelijével és hárompontosával kezdődött a második játékrész. Majd Rosemond is feliratkozott a pontdobók közé egy 2+1-es akcióval. A hosszú kihagyást követően ,sérülésből visszatérő Keresztesi is betalált, az ő kosarával és a csapat agresszív védekezésével pedig 18-25 vendég vezetésnél kellett a Pécsnek időt kérnie. Vígh hárompontosa zárta az első félidőt, ahol 23-35-ös eredménnyel jöttek le a csapatok a pályáról.

2. félidő

Bencsik tripla nyitotta a második félidőt, melyre szinte azonnal érkezett a válasz pécsi hárompontos. Rosemond és Ondima jó megmozdulásaiból 30-38-ra zárkóztunk. Itt viszont csapatunk rövidzárlatot kapott, pontatlan támadásvezetéseink és fegyelmezetlen védekezésünknek köszönhetően 24 pontos előnyt csinált magának a Pécs. Időkérésünk után sem találtuk játékunkat és Koflanovics triplája törte meg a gól csendet, ekkor viszont már 33-58-as vendég vezetést mutatott az eredményjelző tábla. Vámos két büntetője zárta a negyedet 35-60-as állásnál. Az utolsó játékrészt egy hárompontos akcióval nyitottuk. Próbáltunk zárkózni ellenfelünkhöz. Rengeteg eladott labdába hajszolt bele minket a pécsi csapat. Ismét Vámos volt eredményes, egymás után kétszer itt viszont már 30 pontos differencia volt a két csapat között. Bencsiknek még volt két büntetője így a mérkőzés végeredménye 52-79-es vendég siker.

Összegzés

Csúcsrangadót vártunk ettől a mérkőzéstől, reméltük, hogy egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani a pécsi csapattal. Sajnos ma a Pécs ennyivel jobban játszott, gratulálunk nekik a győzelemhez. Alapvetően küzdéssel nem volt gond a csapatnál, de kijöttek a szerkezetben lévő különbségek és ezt okosan kihasználták a vendégek. Sokkal agresszívabbnak kell lennünk védekezésben és fegyelmezetten támadni. Igyekszünk ezen hamar változtatni. Ami ismét elkeserítő, az az eladott labdáink száma, ami mérkőzések óta probléma. Sokkal jobban meg kell becsülnünk a labdát. Illetve a triplázásunk, ami ezen a mérkőzésen csupán 19%-os hatékonyság volt, ebben javulnunk kell, hogy ezeken a meccseken jó teljesítményt tudjunk nyújtani.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00