Vereség az tabella éllovasától

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy Viktor, Hervay Tibor, Varga-Záray Katalin

Nézők száma: 70

Mérkőzés időpontja: 2019-11-29 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pécsi NKA 21 14 25 19 79
Óbudai Kaszások KA (NB1) 8 15 12 17 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Rosemond 5, Ondima 4, BENCSIK 18/3, Vígh 5/3, Jenei
Cs: van der Meer, Bea, Koflanovics 3/3, Vámos 9/3, Reiter 6, Keresztesi 2, Kovács

1. félidő

A hasonló játékstílusú Pécs már az első pillanatban felvette a kemény fizikális játékstílust. Első pontjaikat, kihasználva magas szerkezetüket, a festékből szerezték. Egy jó Rosemond leosztás után Víghtől egyből jött a válasz. Bencsik két büntetőjével próbáltuk tartani lépést ellenfelünkkel. Ám 8 perc után a pécsi együttes ellépett 13 ponttal és Bencsik kosarával 8-21-es első negyedet zártunk. Reiter sikeres közelijével és hárompontosával kezdődött a második játékrész. Majd Rosemond is feliratkozott a pontdobók közé egy 2+1-es akcióval. A hosszú kihagyást követően ,sérülésből visszatérő Keresztesi is betalált, az ő kosarával és a csapat agresszív védekezésével pedig 18-25 vendég vezetésnél kellett a Pécsnek időt kérnie. Vígh hárompontosa zárta az első félidőt, ahol 23-35-ös eredménnyel jöttek le a csapatok a pályáról.

2. félidő

Bencsik tripla nyitotta a második félidőt, melyre szinte azonnal érkezett a válasz pécsi hárompontos. Rosemond és Ondima jó megmozdulásaiból 30-38-ra zárkóztunk. Itt viszont csapatunk rövidzárlatot kapott, pontatlan támadásvezetéseink és fegyelmezetlen védekezésünknek köszönhetően 24 pontos előnyt csinált magának a Pécs. Időkérésünk után sem találtuk játékunkat és Koflanovics triplája törte meg a gól csendet, ekkor viszont már 33-58-as vendég vezetést mutatott az eredményjelző tábla. Vámos két büntetője zárta a negyedet 35-60-as állásnál. Az utolsó játékrészt egy hárompontos akcióval nyitottuk. Próbáltunk zárkózni ellenfelünkhöz. Rengeteg eladott labdába hajszolt bele minket a pécsi csapat. Ismét Vámos volt eredményes, egymás után kétszer itt viszont már 30 pontos differencia volt a két csapat között. Bencsiknek még volt két büntetője így a mérkőzés végeredménye 52-79-es vendég siker.

Összegzés

Csúcsrangadót vártunk ettől a mérkőzéstől, reméltük, hogy egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani a pécsi csapattal. Sajnos ma a Pécs ennyivel jobban játszott, gratulálunk nekik a győzelemhez. Alapvetően küzdéssel nem volt gond a csapatnál, de kijöttek a szerkezetben lévő különbségek és ezt okosan kihasználták a vendégek. Sokkal agresszívabbnak kell lennünk védekezésben és fegyelmezetten támadni. Igyekszünk ezen hamar változtatni. Ami ismét elkeserítő, az az eladott labdáink száma, ami mérkőzések óta probléma. Sokkal jobban meg kell becsülnünk a labdát. Illetve a triplázásunk, ami ezen a mérkőzésen csupán 19%-os hatékonyság volt, ebben javulnunk kell, hogy ezeken a meccseken jó teljesítményt tudjunk nyújtani.

Hasonló tartalmak

 • Ezen a mérkőzésen még kevesebb játékos tudott tőlünk kiállni, mint az előző mérkőzésen sérülések és betegségek miatt. Aki pályára lépett nagyon jól dolgozott védekezésben, és támadásban is, és…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2019-12-03 Kezdés: 19:50

 • Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ahol meg tudtuk mutatni, hogy mennyit fejlődtünk a két mérkőzés között eltelt időszakban. Gratulálok a lányoknak, ugyanilyen lendülettel folytassuk a munkát!

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2019-12-01 Kezdés: 12:00

 • Számunkra egy jó lehetőség volt ez a mérkőzés a gyakorlásra, ezt sikerült is megvalósítanunk. Gratulálok a lányoknak!

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2019-12-01 Kezdés: 10:30

 • Kadett I. (ffi)
 • Nehéz helyzetben vagyunk, nem könnyű feldolgozni, hogy most már sok-sok meccse meg sem tudjuk szorítani ellenfeleinket a kiemelt bajnokság kétségkívül erős keleti csoportjában, ahol az első hat csapatból…

  Bajnokság: OKB Alapszakasz

  Időpont: 2019-12-01 Kezdés: 17:00