Vereség idegenben

Helyszín: DMTK városi sportcsarnok

Játékvezetők: Novák Bence, Vigh Balázs

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-21 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DMTK 10 21 17 15 63
Óbudai Kaszások U16 13 15 6 23 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA:
Kolozsvári 15/3,Dulic 2 , Marossy 4, Szabados 11, Vermes 14
CS: Márton 6, Karai 3, Balogh 2 ,Kocsis Michel DNP, Zádor DNP

1. félidő

Első idegenbeli mérkőzésére indult a csapat szombat délután. Sajnos továbbra is foghíjas volt a keret mivel a Korompay, Pintye, Pik Martin trió továbbra se állt rendelkezésünkre. Ennek ellenére bizakodva várhattuk a mérkőzést mivel egyrészt végre elindult számunkra is a bajnokság és győzelemmel sikerült rajtolni ami mindig add egy önbizalmat a csapatnak, másrészt ellenfelünkkel már játszottunk egyszer a felkészülési időszakban egy edzőmérkőzést, így nem volt számunkra teljesen ismeretlen az ellenfél csapata, tudtuk mire számíthatunk tőlük. Sajnos abból amit megbeszéltünk a mérkőzés elején semmit nem sikerült megvalósítani a csapatnak. A kezdeményezést nem sikerült magunkhoz ragadni, iramot nem tudtunk diktálni ,amennyiben sikerült labdát szerezni mindig bejöttek az egyéni hibák. A pontatlan passzok, kihagyott ziccerek, rossz időzítések sajnos az egész mérkőzésre jellemzők voltak nem csak az első félidőre. Sajnos már a mérkőzés elejétől kezdve döcögős volt a támadásunk. Nem tudtunk gyors kosarakat szerezni rendezetlen védelem ellen. Lassan körülményesen hoztuk fel a labdát így szinte mindig felállt védelem ellen kellett támadnunk. Hiába kezdtük el a figuráinkat ,azoknak nem volt üteme, nem voltak jók belőle a helyzet választásaink. Védekezésben inkább annak köszönhettük ,hogy nem büntetett minket az ellenfél sok kosárral, hogy ők is nagyon pontatlanok voltak támadásban. A 2. negyedben már az eredményen is látszódott, hogy nagyon halak vagyunk védekezésben. Semmi agresszivitás nem volt a saját gyűrünk alatt. Jóformán az tudott kosárra dobni aki csak akart. Rendre második, harmadik szándékból kaptunk kosarakat ami óriási luxus. Kizárás egyáltalán nem volt. Álltunk és statisztáltunk az eseményekhez. Nagyon sokszor támadás után nem találtuk meg az emberünket, és ellenfelünk elkezdett gyorsindításokkal rohamozni minket. Rendre elcsúszott a letámadás, könnyen átjátszottak minket amikből könnyű kosarak kaptunk. Ennek ellenére „csak” 3 pontos hátrányt szedtünk össze.

2. félidő

Fontos volt a harmadik negyed eleje, abból a szempontból, hogy merre indul el a meccs. Megint hiába beszéltük át min kéne változtatni ,mire kéne oda figyelni, de már a negyed elején tovább folytatódót a puhány, hibát hibára halmozó játékunk. Ellenfelünk a sok hibát most már kihasználta. Egyre jobban a DMTK akarata érvényesült és a 16 pontos hátrányban kétesélyes volt a dolog, egy nagyobb zakó is benne van a meccsben, ha szétesünk. A harmadik negyed közepén védekezést váltottunk és a fiúk a másik lehetőséget választották és elkezdtek vissza zárkózni az ellenfelünkre. Jól működött a zónánk ebben a periódusban, a hazaiak is visszaestek, alig-alig tudtak betalálni, így látótávolságon belülre kerültünk a 4 negyed utolsó perceire. Egészen -6 pontra be tudtunk jönni két és fél perccel a vége előtt. Ekkor egymás után 3 viszonylag üres dobás kimaradt az egymás utáni támadásainkból, amiből ráadásul demoralizáló leindítás kosarat kaptunk és így elszálltak a győzelmi esélyeink. De, legalább voltak, mert ezen a meccsen ez is nagy szó volt!

Összegzés

Úgy gondolom ez egy jó kijózanító pofonnak kell lennie az egész csapatnak. Sajnos azoktól a játékosainktól akiktől várná az ember a vezér/domináns szerepet ( Vermes, Szabados, Dulic,) nem tudtak kimagaslóan játszani folyamatosan az egész mérkőzésen és a kulcs pillanatokban amikor a legjobban kell a csapat élére állni. Hiába nincs még Korompay aki az Alfája és Omegája ennek a csapatnak, ilyenkor kéne az előbb említett 3 játékosnak, de főleg Szabadosnak a kezébe venni a csapat irányítását és folyamatosan beszélve irányítani a védekezést és fazont szabni a támadásainknak az EGÉSZ MÉRKŐZÉSEN. Viszont dicsérhető Kolozsvári, Balogh duó. Kolozsvárinak voltak szép megmozdulásai támadásban és sokszor az ő villanásai kellettek ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a különbség vagy éppen neki köszönhetően feljebb zárkózni. Balogh jól szállt be a mérkőzésbe védekezésben példaként szolgálhat mindenkinek ,hogyan is kell az egyéni felelősséget megoldani az emberednél. Kár, hogy több ilyen teljesítmény nem volt a csapatba a mai nap folyamán! Remélhetőleg végre decembertől újra teljes kerettel vághatunk neki az aktuális mérkőzéseknek és végre tudunk egy olyan mérkőzést/mérkőzéseket játszani amikor a valós tudását nyújtja a csapat!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…