Visszavágtunk

Serdülő (női)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Belák Zoltán, Söveges Tamás

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-26 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
OSE Amazonok 14 11 7 16 48
Női Serdülő 18 23 17 18 76

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Babay-B. 4, Csocsán 2, Csonka 4, Bene, Kocsis 4, Bobvos 6/3, Kerékgyártó 2, Sterbenz 4, CZIRKOS 15, NAGY 17, EVELLEI 12

1. félidő

Vasárnap első mérkőzésünket, az Oroszlányiak ellen játszottuk. Az elől állók ők voltak, második helyet foglalták el a tabellán mi pedig a harmadikat, így igazi rangadó várt ránk. Ősszel ellenfelünk egy jobb második félidővel nyert, úgyhogy mindenféleképpen vissza akartunk vágni.
Mi indítottuk jobban a mérkőzést, de a negyed felénél fordított az oroszlányi gárda és ott volt az előny. Agresszív védekezésük meglepett minket és sok hibát követtünk el. Az utolsó 3 percben azonban feljebb kapcsoltunk és jól játékkal fordítottunk.
Második ötösünk egy gyors 8-0-val indított, majd hozzá tett még két kosarat és így egy 12-0-s kezdéssel elléptünk el az ellenféltől. Utána kiegyenlített küzdelem folyt, nagyon sok szép helyzetet alakítottunk ki de a végén sokszor pontatlanok voltunk.

2. félidő

Múltkor második félidőben dőlt el a mérkőzés ellenfelünk javára, így most mindenféleképpen oda kellett figyelnünk, hogy ne lepjenek meg minket a fordulás után.
Szerencsére a védekezésünk ebben a periódusban volt a legjobb a mérkőzésen, legkevesebb pontot itt kaptuk, legagresszívabban és legfegyelmezetteben ebben a játékrészben védekeztünk és ez döntötte el a mérkőzést.
Támadásunk egy picit visszaesett, a feladatokat igyekeztünk végrehajtani, amiket kaptak a lányok, így ha ez néha pontban nem is mutatkozott meg, de bízom benne hogy a jövőbre nézve hasznos gyakorlás volt!
A záró játérészre lanyhult a védekezésünk de összességében elégedettek lehetünk.

Összegzés

Gratulálok a csapatnak sikerült az őszi 20 pontos vereségünket, kijavítani. Kifejezetten tetszett hogy az elzárásokat jól védtük és jól kommunikáltuk. Természetesen van még hova fejlődni benne, és még agresszívebben szeretném védeni ezeket a labdás elzárásokat. Támadójátékunk ma is ötletes és kreatív volt, a kapott feladatokat jól megoldottuk. A pályára lépő játékosok mind tudtak kosarat szerezni, illetve majdnem mindenki gólpasszal is kivette a részét a sikerből! Szép volt Lányok, Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a főtáblára jutottunk -teljes egészében- fiatal serdülő csapatunkkal! Rajtunk kívül ezt mindössze 5 csapat mondhatja el magáról az országban: 3 kiemelt akadémia és 2 további akadémia!!!

  Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, ellenben nagyon nehéz lesz ???? ???? viszont ez kitűnő tapasztalatot…

 • 1. mérkőzés   

  Jó ismerősünk, a Vasas/B csapata ellen kezdtük meg a főtáblás szereplésünket a hétvégén. (ez volt a két csapat 4 mérkőzése a szezonban) Mivel tudtuk, hogy a legjobbjaik az A csapattal vannak vidéken, úgymond „kötelező” győzelemre készültünk. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok,…

 • Fontos téttel bírt ez a találkozó. Győzelem esetén, a csoportunk 3. helyén juthattunk tovább, vereség esetén, csak a 4. helyen és rosszabb esélyekkel várhattuk volna a további küzdelmeket.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-28 Kezdés: 10:45

 • Hazai pályán meg tudtuk verni a Meafc csapatát, de tisztában voltunk vele, hogy idegenben ez bizony bravúr lenne. Kifejezetten jó meccset játszottunk, egészen az utolsó pillanatig megvolt az…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-25 Kezdés: 16:00