AZ ÓBUDAI MINI KUPA OLDALA

AZ ÓBUDAI MINI KUPA CÉLJA

2005-től helyben rendezzük a mini korosztályos csapataink versenyeit. Ennek értelmében már nem kell jelentős időt  tölteni a mérkőzések helyszínére történő utazással, hanem minden mérkőzést az NB1-es központi csarnokban tudunk lejátszani. Továbbá az alapvető szakmai cél az, hogy a gyerekek a kosárlabdázás szabályait a gyakorlatban is elsajátítsák, és a támadási és védekezési elemeket úgy tanulják meg, hogy mindezek az alapját képezzék a későbbi korosztályokban  kosárlabdázóként való helytállásuknak. Olyan szabályokat is alkalmazunk, amelyek ezt hivatottak segíteni. Az Óbudai Mini Kupa tehát egy oktatóbajnokság, amit soha nem szabad elfelejteni, még a kiélezettnek tűnő mérkőzés-helyzetekben sem. Ezért minden indulatos vagy agresszív nézői viselkedést elítélünk és tiltunk.

 

A Kupa

A lebonyolítás – pár kivételtől eltekintve – kéthetente/havonta szombati napokon, csapatonként két rövidített mérkőzés megrendezésével, körmérkőzés-szerűen történik úgy, hogy az alapszakaszban minden csapatna lesznek olyan hétvégéi, amikor csak egyetlen mérkőzést kell játszaniuk.  Az alapszakaszt 10 forduló után zárjuk. Ezután az 1. és 2.  helyezettek bejutnak a négyes döntőbe. A 3., 4., 5. és  6. helyzettek egy kisdöntőben játszanak a négyes döntőbe való bejutásért. A többi 4 csapat pedig edzőmérkőzéseket játszik egymással ugyanezen a napon.

 

Mini csapataink más bajnokságokban

Az egyesület 3 olyan mini csapatot is üzemeltet, amelyek az Óbudai Mini Kupán kívül versenyezhetnek. Az Óbudai Mini Kupa játékosai közül néhányat az a megtiszteltetés érhet, hogy az egyesületünket képviselje külső bajnokságokban. A régebb óta kosárlabdázók lehetőséget kaphatnak arra, hogy a Kenguru Kupa fővárosi régiójában és az U12 Országos Bajnokság budapesti régiójában szerepeljenek, az egészen fiatalok közül a kitartóak is egyesületi színekben fognak versenyezni szintén a Kenguru Kupa Budapesti Régiójában. A legügyesebb lányaink szintén a Kenguru Kupában fognak versenyezni, valamint azok a mini végzős fiúk, akik nem a régebb óta kosarazó gyerekek csapatában játszanak, sem pedig a fiatalabbak csapatában, szintén kapnak lehetőséget arra, hogy a Kenguru Kupában méressék meg magukat egy külön csapatban.

Megbízott edzők az Óbudai Mini Kupa mérkőzésein nyújtott lelkes játék és kitartóan jó teljesítmény alapján válogatnak ki játékosokat ezekbe a csapataikba, így alkalomról alkalomra változhat az összeállítás, biztosítva ezzel a folyamatosságot annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok képviselhessék egyesületünket.

 

(A további részletek az oldalmenüpontok között, az Óbudai Mini Kupa pont alatt)