Extra teljesítmény idegenben

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok

Játékvezetők: Lónáth László, Nagy Zsombor

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2020-01-29 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub U20 15 22 20 10 67
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 22 28 23 14 87

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KOFLANOVICS 15/15, Hegedűs M. 4, HEGEDŰS O. 23/3, Gálfalvi 6, DÉNES 14/6
Cs: KONTA 15/6, Jávorszky 5, Simon 3/3, Finna, Szoboszlai 2.

1. félidő

Az októberben lejátszott hazai mérkőzésünk a tiszaújvárosi csapat ellen egy szoros összecsapásnak bizonyult, ahol 6 ponttal sikerült nyernünk. Ezen a mérkőzésen több kulcsemberünk hiányzott, és ellenfelünk játszott hazai környezetben, ezért tudtuk, hogy ezúttal jobb teljesítményt kell produkálnunk, mint októberben, ha győzelemmel szeretnénk elhagyni a parkettát. Taktikánk egyik legfőbb része volt, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a védekezésünkre, és a lepattanó-csata megnyerésére. Az első félidőben többnyire működött a tervünk, több eladott labdára tudtuk kényszeríteni a Phoenix játékosokat, viszont a palánk alatt nem mutattunk olyan ellenállást, amit szerettünk volna. Ennek ellenére mind a 2 negyedet megnyertük, bár ahhoz, hogy magabiztos fölénnyel menjünk a félidei pihenőre, kellett Koflanovics Kristóf szinte hiba nélküli tüzelése a 3 pontos vonalon kívülről. Ebben a félidőben Kristófon kívül a másik két idősebb játékosunk, Hegedűs Oli és Dénes Dani húzta a csapat szekerét leginkább, de a junior Gálfalvi Balázs is nagyon hasznosan játszott.

2. félidő

A félidei 13 pontos előnyünk a 3. negyed végére jelentősen megcsappant, hiszen a tiszaújvárosiak a negyed utolsó 2 percében egy 10:2-es rohamot mért csapatunkra, amivel 6 pontra feljöttek. Éreztük, hogy nagyon fontos, hogy rendezzük a sorainkat védekezésben és támadásban is, különben akár a mérkőzést is elveszíthetjük. Ekkor viszont fiatalabb játékosaink, elsősorban Konta Zalán (13 pontot szerzett a véghajrában), Hegedűs Milán és Jávorszky Patrik nagyon jól besegítettek a csapat idősebb vezéreinek mind védekezésben, mind támadásban, és mi produkáltunk egy 20:8-as szériát, ezzel bebiztosítva a 20 pontos győzelmet.

Összegzés

Nagyon jó volt látni, hogy a csapatunk mennyire össze tudta szedni magát egy ilyen helyzetben, amikor több kulcsjátékos hiányzott, és idegenbeli környezetben kellett extra teljesítményt hozni. A csapat húzóemberi hozták a tőlük megszokott jó teljesítményt, és a fiatal játékosok nem megijedve attól, hogy bátran és többet vállalva kell játszaniuk, remekül kivették a szerepüket a győzelemből. Védekezésben több dologgal nem vagyunk teljesen megelégedve, többek között a palánk alatti harcban jobban oda kell tennünk magunkat a következő mérkőzéseken. Összességében egy nagyon jó teljesítménnyel gyűjtöttük be a győzelemért járó 2 pontot, ezzel tovább stabilizálva a tabellán elfoglalt 4. helyezésünket. Gratulálunk a tiszaújvárosi csapatnak is a harcos mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…