Fiú U11: Az idősebbek közt kezdtük a szezont

Sok-sok pozitívum az idősebbek között

 

U-11-es válogatottunk is megkezdte szereplését a hétvégén rajtoló U-12-es, azaz Gyermek Kupában. Az első mérkőzésünket a Malév Kobrákkal játszottuk, akikben egy jó szerkezetű, jó játékerőt képviselő csapatot ismertünk meg. Elsősorban az agresszivitásunkra és a védekezésünk minőségére koncentráltunk, és ahogy a 20 kapott pont is mutatja, rendben voltunk hátul. Harcosságban a Malévosok sem akartak lemaradni tőlünk, így egy kemény, brusztolós meccsen kerekedtünk föléjük. Talán támadásban hozhattunk volna több esetben is jobb döntéseket, de első meccsnek megtette, nagyon jó gyakorlási lehetőség volt.

A Bikák elleni összecsapás előtt lehetett sejteni, hogy könnyebb dolgunk lesz, hiszen a Malév elleni meccsükön nagyobb különbségű vereséget szenvedtek. A fiúkon érződött a túlzott magabiztosság, ami a negyedek elején nem volt jó hatással a hozzáállásunkra. Hiányzott a maximális koncentráció, pár percnek el kellett telnie, mire helyre kerültek a dolgok. De, a kezdeti nehézségek után beindult a szekerünk és ponterősen, nagy sebességgel kosárlabdáztunk. Hiányérzetünk lehet a jó pár kimaradt ziccer miatt, összességében azonban jól sikerült a bemutatkozásunk az idősebbek között. Jó mentalitással játszottunk és ez a legfontosabb! Szép volt fiúk!

 

Első mérkőzés

Óbudai Kaszások Boys– Malév Kobrák 38-20

A Kobráknak még nem készült el a csoportos játékengedélyük, ezért nem hivatalos meccset játszottunk, nem készült jegyzőkönyv.

 

Második mérkőzés

Óbudai Kaszások Boys – Budapesti Bikák 68:21 (17-3, 20-6, 6-4, 10-8, 15-0)

FEKETE 18, Helfer 2, Balázs 2, OLÁH 7, Merkl 5, KISS-HINDULÁK 4, GYŐR 3, MÉHES 12, Héczei, Soós 4, VECSERI 7, Bognár 4

 


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00