Fiú U16: Legyőztük a Nyíregyházát

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Kruk Melinda, Kiss Bálint

Nézők száma: 22

Mérkőzés időpontja: 2022-10-22 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi Sportcentrum/A 12 20 20 19 71
Óbudai Kaszások U16 20 23 27 9 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HORVÁTH 23/3, KRAJCSI 5, Goór 15/3, LUGOSSY 11/3, Hidvégi 8.
Cs: Rónai 5, Herczeg, JARKAS 10/6, Kardos 2, Léczfalvi, Halász, Mihályi.

1. félidő

A meccs előtt egyértelműen megfogalmaztuk az öltözőben, hogy nagyon kemény védekezéssel és gyors dinamikus támadásokkal szeretnénk kezdeni a mérkőzést. Mivel a nyitó negyed felénél a vendégek még csak 4 pontnál jártak és 10 perc alatt is csak 12 pontot tudtak dobni, azt gondolom elmondhatjuk, hogy jó védekezéssel kezdtünk. Ahogy ez lenni szokott, mindez jó alapot jelentett a támadáshoz is. Több könnyű és gyors kosarat is tudtunk szerezni. A folytatásban a vendégek eredményesebbek tudtak lenni, de a másik negyedet is meg tudtuk nyerni 3 pontocskával.

2. félidő

Bár jól mutatott a 11 pontos előny, tisztában voltunk vele, hogy még korántsem nyertük meg ezt a meccset. Megfelelő hozzáállással és mentalitással jöttünk ki az öltözőből és továbbra is kontrolláltuk a mérkőzést. A 29. percben már 21 ponttal is vezettünk, egészen odáig kifejezetten jó meccset játszottunk. Ekkor követtük el azt a hibát, amit bizony sosem szabad. Kicsit kiengedtünk, a nyírségiek pedig teher nélkül, felszabadultan játszottak és bizony 10 pont alá is be tudtak jönni. Vereségre talán nem volt reális esély, de izgalmasabb lett a vége, mint számítottunk rá egy negyeddel korábban.

Összegzés

Az eddigi eredmények ismeretében elmondhatjuk, hogy a csoportunk egyik legerősebb csapatát fogadtuk a hétvégén. Fontos volt, hogy megőrizzük makulátlan mérlegünket a hazai pályánkon és kíváncsian vártuk, hogy tudjuk felvenni a versenyt az eddig kifejezetten domináns eredményeket elért Nyíregyházával. Az erőmérő jól sikerült, szépen küzdöttek a srácok. Összességében jár a gratuláció a csapatnak, de nagyon sok munka vár még ránk. Volt hiba bőven, sok mindenben kell még fejlődnünk! Motiváltan várjuk a folytatást! Köszönjük a szurkolást! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00