Kulcs meccs áldozatokkal

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid, Hegedűs Attila

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-04-10 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Falco KC 18 16 18 15 67
Óbudai Kaszások U18 13 21 10 15 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KOROMPAY 7/3, VARSÁNYI 11/3, Forró 4, DÓCS 16, ORBÁN 17/9
CS: Dobossy, Chabot 2, Sipos, Csocsán, Balogh 2, Szabados

1. félidő

A képlet egyszerű volt a meccs előtt. Ha nyerünk, a hátralévő két mérkőzéstől függetlenül, biztosan folytathatjuk az „A” döntőért való küzdelmet a keresztjátékban, ha kikapunk, akkor már csak matematikai esélyünk marad erre. A Falconak nagyon szerencsétlenül alakult a rájátszás középső szakasza, a rengeteg betegüket, sérültjüket nélkülözve 4 meccses vereségszériába kerültek. Azonban az elmúlt 1-2 hétben kezdtek kiegyenesedni, a meghatározóik közül többen visszatértek, így tudtuk, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz, hiszen nekik is nagyon kellett a győzelem.
Nálunk az volt a kérdés, mennyire tudunk felfrissülni az elmúlt hetek sorozatterhelése nyomán, az utolsó két meccsen már nagyon a teljesítőképességünk határán jártunk.
Sajnos, már a kezdésünk választ adott erre, gyorsabban, pontosabban játszottak a szombathelyiek, pár perc alatt 10 pont környékére nőtt az előnyük. Erre volt még válaszunk, egy ilyen helyzetben remeknek mondható második negyeddel egalizáltunk a szünetre. Azonban ez a jó periódusunk komoly áldozatokat követelt. Dobossy rögtön pályára lépése után sérülés-, Forró pedig két szerencsétlen mozdulatból fakadó sportszerűtlen hiba miatt kényszerült kiállásra.

2. félidő

Amúgy is elcsigázott, plusz ilyen módon megfogyatkozott csapatunk már nem tudta a lépést tartani a vasiakkal. Leginkább támadásban álltunk meg, Dobossy-Forró duó kiválásával alsó hangon 15-20 pontunk hiányzott és ezt nem tudtuk pótolni, hiába küzdöttek nagyot a többiek. A betegségből visszatérő, ezért gyengébben mozgó Dócs még így is összehozott egy tripla duplát! Korompay-Orbán-Varsányi is nagyon igyekezett, Chabot tulajdonképpen a rájátszásban most először tudott érdemben pályára lépni, nyilván még nem volt olyan formában, hogy lendíteni tudjon rajtunk. 59 pontot dobni egy kulcsmeccsen nem jó ómen.

Összegzés

Ez az összecsapás most így szerencsétlenül alakult, de el kell ismerni, korábban, amikor sorra nyertük a meccseket, meg sokszor volt szerencsénk. Fájó a dolog, mert úgy lett volna kerek a történet, ha ebből a nagyon nehéz csoportból be tudunk jutni a keresztjátékba! Azonban azért azt is látni kell, hogy ott már messze nem mi lettünk volna az esélyesek és a realitás azt diktálja, hogy a végén ugyanúgy „B” döntőznénk, mint, ahogy a jelenlegi állás szerint is fogunk.
Ma mindent megtettünk, nem érheti szó a ház elejét, ennyire futotta erőnkből! A Falco csapatának meg gratulálunk, megérdemelten jutnak be a keresztjátékba!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00