Leány U11: Fejlődött a játék képe

A bajnokság utolsó fordulóján ismerős csapatokkal játszottunk. A Törekvés lányokat jól ismertük, készültünk rájuk, de mégsem találtuk az ellenszert a fizikai fölény és a zaklató védekezés ellen. Egyételműen fejlődtünk, de pontatlanságaink kijöttek, ha dobás közben vagy labda vezetés közben a védő túl intenzív volt. A labda nélküli mozgásunk egyre jobb, de még mindig kevés. Kevés pontot dobtunk ma is, nehezen juttatjuk belső posztra a labdát, a támadó lepattanókat sokszor pontatlanul tesszük vissza, pedig magasak vagyunk, ezt jobban ki kellene használnunk.

A fiúk ellen egy labdás meccsen kaptunk ki, jó játékkal. Itt jobban kihasználtuk a magasságunkból adódó előnyünket, viszont a labda szerzésből gyakran pontatlanul fejeztük be a támadásokat, ez vezetett a második félidőben a pontszegény, az utolsó percben az egáll álláshoz, ahol két helyzetünk maradt ki, míg a fiúk egy ellentámadásból megszerezték a győztes kosarat. 

Amiben javult játékunk, az a labda felhozatala, labdavezetés, sebesség közben a jó döntések meghozatala, azok pontossága, a bátor és jó 1:1 helyzetek elvállalása.

A játék képe mindkét mérkőzésen jó volt. Sebességben, figyelemben és védekezésben is javultunk. Olyan játékosaink is aktívak voltak, akik eddig nem találták a rendszerben a feladatukat, helyüket.

A csapat erőssége az összetartás, jó kedv, lekesedés, amit fel kell használnunk a jövő évi Gyermek korosztály versenyzésénél. Pontszerzésünk fejlesztésével és a csapat edzésekkel jó úton fogunk haladni.   

 

Köszönjük a szülőknek a sportszerű szurkolást!

 

Hajrá KaszáSok!

 

2024.05.04. 8. forduló, Kocsis S. Sportközpont

 

Leány U11, Kaszás Boszorkák „F” csoport

 

 

Kaszás Boszorkák – Zuglói Sasok Herman   40 – 42

(12-8, 14-10, 4-8, 10-16)

Kárpáti Heléna (11), Pál Nóra (9), Paulicska Szofi (1), Kovács Lilla (5), Szegedin Anna (3), Várnai Lili (1), Szoó-Kovács Vilma (5), Magyar Dóra (3), Hajdú Írisz (1), Laki-Lukács Laura (1)

 

Török Sasfiókák – Kaszás Boszorkák  62 – 39

(17-14, 21-9, 12-10, 12-6)

Kárpáti Heléna (13), Pál Nóra (1), Paulicska Szofi (5), Kovács Lilla (6), Szegedin Anna (3), Várnai Lili (1), Laki-Lukács Laura (2), Hajdu Írisz, Magyar Dóra, Szoó-Kovács Vilma (8)


Hasonló tartalmak

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00

 • Jó csapat ellen nyertünk, büszkék lehetnek a srácok magukra. Érződik a fejekben és testekben a fáradtság, így még inkább dicséret ez a mérkőzés! A Szülőknek köszönet a szurkolást…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-24 Kezdés: 18:45

 • Hosszú, és minden tekintetben rengeteg energiát igénylő szezonon vagyunk túl. Nagyon sok mérkőzést játszottunk. Az előző években és év elején még hiányzott a játékrutin, most azonban kellően sok…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 10:00