Leány U12: Kiváló első forduló

Körömrágós bravúrgyőzelmek

 

Az idei szezont az „F” csoportban kezdtük, ahol két lány csapattal mérkőzhettünk meg. Az ellenfeleink nem voltak ismeretlenek, a BEAC ellen múlt héten játszottunk már egy edzőmeccset, ahol magabiztosan nyertek ellenünk. A kőbányai lányokkal tavaly év végén játszottunk egylabdás mérkőzést, így nem számítottunk könnyű hétvégre.

Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, kihasználtuk, hogy az ellenfelünk fáradt volt és elléptünk 8-2-re. Sajnos ezután megálltunk és a negyed végére 3 ponttal már a fehér mezesek vezettek.  A második negyedben nyílt az olló, most ellenfelünk kezdett jobban a végén pedig mi zárkóztunk fel. Félidőben sikerült 4 pontot lefaragnunk a hátrányból, a harmadik negyedben pedig tartottuk az eredményt. A záró játékrészben gyorsan átvettük a vezetést, de az utolsó előtti percben kiegyenlített a BEAC. Végül egy elég káoszos végjáték végén odaütöttek Vikinek, aki 0.4 másodperccel a dudaszó előtt dobhatott két büntetőt egálnál. Kellő hidegvérrel értékesítette mind a kettőt, amiután már nem tudott visszatámadni az ellenfél: 2 pontos győzelmet arattunk.

Második meccsünkre alaposan elfáradtunk, így a sok fiatallal felálló Kőbánya ellen nagyon nehéz dolgunk volt. Ellenfelünk is nagyot küzdött, mi pedig rengeteg rossz döntést hoztunk, rengeteg kidolgozott helyzetet puskáztunk el. Végig a „hazaiak” voltak előnyben, azonban a negyedik negyed elején egy 8-0-ával átvettük a vezetést, ami kitartott a végéig. A sárgamezesek dobhattak a győzelemért, de szerencsére a dobás lejött a gyűrűről, így ezen a meccsen 1 ponttal sikerült nyernünk.

Összeségében nagyon örülök a győzelmeknek, óriásit küzdött minden játékosunk. Nem szabad hátradőlni, rengeteg munka és gyakorlás vár még ránk.

A szerencse most velünk volt, ám nagyon jó lenne, ha legközelebb már a kezünkben tartanánk a meccseket és nem tennénk ki ilyen izgalmaknak magunkat. Ezen a hétvégen 3 játékosunk is először ölthette magára hivatalos mérkőzésen a Kaszás mezt – örülök, hogy győztes meccsen debütálhattak, nekik és a csapatnak is sok győzelmet kívánok még! Hajrá Kaszások!

 

Első mérkőzés

Óbudai Kaszások Girls – BEAC Újbuda KA/A 37:39 (8:11; 8:11; [7:3] 7:7; 9:5)

Kaszások: CEGLÉDI 7, SZALAY 7, Kutrovácz 4, Németh, Zsuffa, Sárközy, STERBENZ 18, Berke 1, Csoknyay 1, Peredy, Filep, Zámbó-Digruber

 

Második mérkőzés

Kőbányai Darázslányok – Óbudai Kaszások Girls 39:40 (6:6; 17:11; [5:6] 4:8; 7:9)

Kaszások: CEGLÉDI 6, SZALAY 6, Kutrovácz 3, Németh, Zsuffa 1, Sárközy 1, STERBENZ 20, Berke 1, Csoknyay 1, Peredy, Filep, Zámbó -Digruber 1


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00