NB1: Kritikus harmadik negyed

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők:

Vida József, Jurák Krisztián, Horváth Alajos (dr. Gincsai János Péter)

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2022-10-15 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 15 19 19 15 68
BKG PRIMA Akadémia 18 18 23 30 89

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások:

BOROS 13, Czura 9/3, Farkas 7/3, Ormai 6, Láncos 11

Cs: ARMAGHANI 10, Bodnár 6, Bartos 4, Varsányi 2, Lőrincze, Chabot, Dobossy

1. félidő 

Továbbra sem álhatott minden játékos rendelkezésre a BKG ellen sem. Tudtuk a feladatunkat, védekezésben limitálni a Nagy testvéreket, támadásban pedig a gyors egy-egy alapú kosárlabdát játszani. Az első negyedben sikerült dinamikusan kezdeni és láthatóan védekezési taktikánk is működött. Mellette viszont az volt érzékelhető, hogy talán túlságosan is tiszteljük ellenfelünket. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban az első játékrész végén becsúszott egy kisebb hiba védekezésünkben, így vendég vezetéssel ért véget az első negyed. Sikert szigorítanunk, ezzel pedig kontrollt tudtunk gyakorolni ellenfelünkre. Sikerült a saját játékunkat ráerőltetnünk ellenfelünkre, ám itt is hibáztunk a félidő vége előtt és vezetés helyett hátránnyal kezdhettük meg a félidei pihenőt.

2. félidő 

Kritikus negyed következett, ugyanis az elmúlt meccsek alapján mindig kiengedett a csapat. Sajnos, most is így történt. Felrúgtuk elveinket és sorra rossz döntéseket hoztunk a pálya mindkét oldalán. Ezek a hibák frusztrálttá tették a csapatot és ez teljesen felőrölt minket. Ellenfelünk okosan kihasználta ezt és tetemes előnyt tudott kiépíteni. Többször sikerült visszajönnünk a meccsbe de sajnos mindig elfogyott a szufla, a vendégek pedig higgadtan le tudták zárni a mérkőzést.

Összegzés 

Nehéz mérkőzésre számítottunk, ugyanis az ellenfelünk 0-3-as mutatója nagyon csalóka, az évek alatt többször megmutatták, hogy ennél jobb játékra képesek. Fizikálisan és mentálisan is kimerítő mérkőzésre számítottunk. Úgy gondolom, hogy az első félidőben a játékosoknak maradéktalanul sikerült végrehajtani a megbeszélt taktikát, egy-két momentumon múlott, hogy előnnyel zárjuk a félidőt. Fordulás után sajnos több hibát is vétettünk, ezeket a hibákat pedig ellenfelünk rendre pontra tudta váltani. Sajnálom, mert úgy érzem, megvolt a kellő fegyelem a csapatban, viszont a harmadik negyedben történt pontatlanságok mentálisan megtörték a csapatot. Aggodalomra ellenben nincs okunk, dolgozunk tovább, javítjuk a hibákat és megyünk előre. Gratulálok az ellenfél csapatának!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00