Kétszer is visszakapaszkodtunk

Serdülő U14 (ffi)

Helyszín: Újpesti Karinthy Frigyes Általános Iskola (1048 Bu

Játékvezetők: Kapros Roland, Szabó István, (Cseh Sándor Attila)

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2020-03-08 11:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi SC KA/A 24 17 20 21 82
Serdülő U14 17 20 13 25 75

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BALOGH MÁTYÁS 9/3, KISS KOPPÁNY 10, Csillag András 2, Goór Dániel 3, Beke Botond 8/3, Michel András 2, Kiss Csanád, Herbák Endre, PATRIK-PIRK MARTIN 32/6, Szabó Balázs, Zádor Zalán, Pusztai Bence 5/3

1. félidő

Az Országos Serdülő Főtábla Alsóház F csoport torna második napján a Nyíregyházi Sportcentrum a második ellenfelünk. Velük játszottunk már decemberben, és akkor 38 ponttal győztünk. A mérkőzés előtt egy egál meccsre számítottam, és utólag mondhatom, hogy bejött a megérzésem. Volt meghatározó hiányzónk is, ami főként védekezésben érződött. Másfél-két hónapos betegség hullám után, kb másfél hete edzünk szinte teljes csapattal.
Az első negyedben olyat kaptunk, amit mostanában sose. Az ellenfél extra dobóteljesítménnyel kezdett. Gyakorlatilag bárhonnan tüzeltek az sikeres kísérlet volt. Egy felnőtt csapat is megirigyelte volna egy ilyen első negyed dobóhatékonyságot. Bíztunk a védekezésünkben, és tudtunk, hogy nem tudják egész mérkőzésen fenn tartani ez a dobószázalékot. Belekeményedtünk még jobban, szorítottunk védelmen. A negyed végére sikerült kozmetikázni az eredményen. Második etapra átragadt a harcos hangulat. Ott folytatták, ahol az előzőek abba hagyták. Jól játszottunk! Főként a védekezésre alapoztunk, ami nagy lendületet adott a másik oldalra is.

2. félidő

Második félidőben támadásban kicsit beragadtunk. Védekezésben kicsit tompultunk. A negyed végén megkezdtünk egy nagy rohamot. 4 perccel a vége előtt visszahoztuk egálra. De már ez előtt elvesztettük kipontozódás miatt az egyik legmagasabb játékosunkat, amivel palánk alatt meggyengültünk. Magasok közül Andrisnak kellett sokat játszani a végjátékban, úgy, hogy egy komolyabb sérülésből jött vissza. Extra alacsony szerkezetben voltunk a pályán. Amikor a palánk alá bekerült a labda, és a kizárást elfelejtettünk, akkor addig dobtak még kosár nem lett. Végjátékban egy pillanatig nem adtuk fel. Sajnos a záró negyed 6-7 percében a megtorpanás az a mérkőzésbe került.

Összegzés

Összességében jó mérkőzésünk volt! Az a csapat, amelyik egy mérkőzésen belül kétszer is fel tud állni hátrányból, az nem tekinthető kis teljesítménynek. Palánk alatt meggyengültünk az előző egymás elleni mérkőzésünkhöz képest. Törvényszerű volt a visszaesés. De mondhatom, hogy jó dolgokat műveltünk a pályán, és érezhetően léptünk előre! Úgy gondolom, hogy a következő fordulón már visszafogunk találni a decemberi kiemelkedő formánkhoz. Délután a hazai Újpest csapatával lesz a folytatás.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00