Könnyed Győzelem

Helyszín: Őrmezei Általános Iskola

Játékvezetők: Novák Bence,Marjai Réka

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2022-03-20 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapest Basket 9 10 13 18 50
Óbudai Kaszások U16 32 24 16 17 89

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kiss 16/6, Goór 19/3, Zádor 11/6 Pusztai 10/6, Herbák 5/3 cs: Patrik-Pirk 13, Horváth 9, Lugossy 4, Köcse Lakatos 2

1. félidő

Az előző fordulóban egy meglepő vereségbe futottunk bele a Kőbánya csapata ellen, ezt a kisiklást mindenképpen ki akartuk javítani ezen a napon. Ennek megfelelően kezdett a csapat és hamar magához ragadta a kezdeményezést. Nem egészen 3 perc alatt már +13 ponttal vezettünk. Szerencsére később se vettünk vissza, aminek következtében egy 25-0-s rohammal már az első negyedben eldöntöttünk az összecsapást. A második negyedben még tudtunk rápakolni a különbségre.

2. félidő

A második félidőben a biztos előny tudatába több 5-öst is ki tudtunk próbálni. Mind támadásban, mind védekezésben több dolgot is tudtunk gyakorolni. Kicsi csalódottságot az jelentett csak, hogy a negyedik negyedben jóformán mindenki tripla vetőnek gondolta magát és boldog boldogtalan ráemelte kintről, ahelyett, hogy könnyű benti kosarakat szerezhettünk volna. A labda már egyáltalán nem járt úgy ahogy a mérkőzés első felében. Inkább lett egyénieskedés a játékban, mint masszív csapatmunka. Védekezésünk puhult és elkerülhető buta leindításos kosarakat kaptunk az utolsó negyedben. Sajnos ennek a kiengedésnek köszönhetően sem lett meg a büvős 100 pontos határ.

Összegzés

Nehéz egy olyan mérkőzésen mindig motiváltnak lenni ahol ekkora különbség van a két csapat között. Voltak jó periodusok a mérkőzésen, ami kifejezetten tetszett ( első félidő) amikor nagyon jól járt a labda, jó extra passzokat adtunk egymásnak amikből rendre betaláltunk. Sajnos a második félidő az nagyon egy felejthető teljesítményre sikeredett. Nyilván ez annak is betudható volt, hogy a két csapat ezen a napon nem volt azonos szinten. Annak örülők, hogy azon játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak most jól tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel és meghálálták a bizalmat! Külön kiemelendő Horváth játéka, aki, amikor a pályára került mindig felszántotta az egész pályát és rendre kereste társait támadásban, hogy helyzetbe hozza őket 1-1 jó asszisztal.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00