Megbecsülés

Helyszín: Dombóvár

Játékvezetők: Bálind Attila, Farkas Péter Gábor

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2022-01-26 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Dombóvár 27 11 16 27 81
Óbudai Kaszások U18 16 12 11 24 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 6, Varsányi 6/3, CHABOT 10, DÓCS 18/3, Csocsán 4
CS: Dobossy 7/3, Szabados 5, Kolozsvári, Antal 5, Dulic, MAROSSY 2

1. félidő

Bár matematikai esélyünk volt még arra, hogy a csoportunkban a 4. helyen végezve, az ország legjobb 8 csapata közé, azaz a felsőházi rájátszásba jussunk, ehhez – első lépésként, – nagyobb különbséggel kellett volna Dombóváron nyernünk. A realitás azonban makacs dolog, az elmúlt félév hányattatásai alapján, és annak tudatában, hogy szinte egyszer sem tudtunk teljes csapattal, jó állapotban kiállni akár egy mérkőzésre is, világossá vált, hogy ilyen formában nincs helyünk a legjobbak között. Valljuk meg, teljes csapattal, jó formában sem igazán reális, hogy ott legyünk! Így már azért kevesebb jelentősége volt számunkra ennek az összecsapásnak, pláne úgy, hogy Orbán továbbra sem volt bevethető, nélküle meg aztán végképp álom kategória egy ilyen idegenbeli győzelem.
A gyenge kezdésünk sajnos, rányomta a bélyegét az egész meccsre, korán 10 pont feletti hátrányba kerültünk és innen hiába tartottuk magunkat, nem nagyon tudtunk közelebb férkőzni a tolnaiakhoz. A hazaiak legjobbját Reizingert, aki most már egyértelműen korosztálya egyik legjobbja is, nem tudtuk semlegesíteni, még úgysem, hogy Chabot sokszor jól védekezett rajta. Húsz pontig jutott a nagyszünetig, végül 35-nél állt meg.
10 pontos hátrányban fordultunk a második félidőre.

2. félidő

Reizinger mellett az eladott labdáink okozták a legnagyobb problémát. Tavaly is rekordot döntögettünk a Szuhay Sportcentrumban és most is elképesztő módon szórtuk el a labdákat, bár ebben a hazaiak érdemeit is ki kell emelni, akik remekül olvasták a játékainkat és nagyon jól használták a kezüket védekezésben. Ugyan a harmadik negyed szorosan alakult, a negyedikben 20 pont fölé is kúszott a különbség, de nem engedtük, hogy kinyíljon az olló, így, ha tisztesnek nem is mondható, de vállalható vereséget szenvedtünk egy nálunk jobb csapat otthonában.

Összegzés

Dócs, bár nem játszott igazán jól, egyetlen egy kiharcolt faulttal maradt el egy méregerős tripla duplától. A szorosabb meccshez még több jó egyéni teljesítmény kellett volna, és sokkal jobban meg kellett volna becsülnünk a labdáinkat, így hiába hajtottunk dicséretesen nem tudtuk megszorítani a dombóváriakat.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00