Minden vereségben van valami pozitív

Helyszín: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Játékvezetők: Nagy Bence László, Lovász Balázs

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2021-11-20 19:25:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
NKA Pécs U20 34 25 23 20 102
Óbudai Kaszások U20 20 20 22 21 83

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Hegedűs 2, VAS-TEPLÁN 27/21, BATBAATAR 14/6, KONTA 20, Kalassai 15/9
Cs: Dobossy 2, Szabados 3/3

1. félidő

Hét játékossal tudtunk elutazni a mérkőzésre, sérülések, betegségek és egyéb elfoglaltságok miatt. Célunk még így is a veretlenség megtartása volt. Extra napot fogott ki ellenfelünk és rögtön 5-ből 5 sikeres dobással kezdték a mérkőzést. Kicsit demoralizálta a csapatot, de lassan mi is belerázódtunk a mérkőzésbe. Nagyon fizikális és gyors kosárlabdát játszott a Pécs együttese, így az első negyedben egy nagyobb előnyhöz sikerült jutniuk. A rövid rotációnk miatt sajnos korlátolt lehetőségekkel dolgoztunk, a fáradtság meg hamar kijött a fiúkon, félidőre pedig 19 pontos hátrányban volt csapatunk.

2. félidő

Félidőben sikerült összeszednie magát a csapatnak és rettentő nagy tűzzel és energiával mentünk fel a második félidőre. Itt szeretném kiemelni mind a hét játékost ugyanis mindent megtettek a pályán, teljes kimerülésig küzdve harcoltak azért, hogy megfordítsuk a mérkőzést. A harmadik játékrészben sikerült 10 pontra feljönni, amitől látszólag fusztrált lett ellenfelünk. Öt perc volt már csak hátra amikor sikerült hat pontra feljönni. Több labdánk is volt csökkenteni a különbséget, ám ekkor teljesen elfáradtunk, több játékosunk is fault problémákkal küzdött. A pécsi csapat pedig átfutott rajtunk és 19 pontos vereséget szenvedtünk.

Összegzés

Nehéz ilyenkor mit mondani, ugyanis 7 emberes rotációval is majdnem sikerült a csoda. Nem örülök, hogy ilyen foghíjas kerettel érkeztünk erre a „rangadóra”, mindenkinek kell áldozatokat hozni a csapatért, ez nem sikerült sokaknak. Szeretnék gratulálni azoknak, akik eljöttek erre a mérkőzésre és 40 percig a maximumot nyújtották és küzdöttek a sikerért. A vereség ellenére nagyon büszke vagyok rájuk. Ha sikerül ezt a mentalitást tovább vinnünk, azt gondolom, nagyon jó mérkőzéseket fogunk játszani.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00