Egy reményteljes szezon margójára

Kadett I. (ffi)

Helyszín: PAFC Csarnok

Játékvezetők: Vigh Balázs, Porkoláb Mercedesz

Nézők száma: 15

Mérkőzés időpontja: 2019-06-05 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
PAFC 28 15 16 10 69
Kadett I. (ffi) 14 4 11 19 48

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Jávorszki 1, Finna 5, SZOBOSZLAI 8/3, Bai 2, KORKIN 19
CS: DOBOSSY 7, Chabot, Fey, Csocsán 2, Dócs 2, Léh 2

1. félidő

A szezonunk utolsó mérkőzésére Piliscsabán került sor. Tétje már rég nincs ezeknek a regionális meccseknek, így egy oldott, jó hangulatú mérkőzésre készültünk ezen a szép júniusi estén.
A hangulat tekintetében nem is volt hiba, azzal már inkább meggyűlt a bajunk, hogy a hazaiak óriási elánnal vetették magukat a küzdelembe, és az első 15 percben extra teljesítményt produkáltak. Alig hibáztak dobást, és hatalmas sebességet diktálva, az első 4 triplakísérletüket értékesítve, szinte állva hagytak minket. Kalaplengetést érdemlő teljesítmény volt!
Még csak azt sem lehet mondani, hogy ne tettünk volna meg mindent, valamennyire javult a védekezésünk a félidő második felére, de olyan impotensek voltunk a támadóoldalon, hogy a különbség egyre nőtt és nőtt. Sorokat cseréltünk és most egyik váltás se tudott érdemben hozzátenni.

2. félidő

A meccs végére 64/15 lett a mezőnykísérleteink száma, úgy, hogy a negyedik negyedben, ahogy az eredményből is látszik, már be-be is találtunk! Bár -30 pontnál nehéz az embernek vicces kedvében maradnia, most mégis sikerült olyan jelenteket produkálnunk a hazai gyűrű alatt, ami után csak kacagni lehetett! Voltak olyan percek, amikor úgy tűnt, hogy véletlenül sem tudunk a gyűrűbe találni, és könnyen lehet, hogy csukott szemmel is több kosarat dobtunk volna ennél… !

Összegzés

Nyilván, nem különösebben hiányzott már ez a meccs, és az sem meglepő, hogy a „buliedzések” és foci közepette nem voltunk túl élesek.
Átmeneti év van mögöttünk, ahol a hiányosságok pótlása és az építkezés volt az elsődleges cél, és ugyan a szezon végére kiengedtünk, mindkét kadet korosztályunk komoly lépéseket tett előre az év során. Ebben a bajnoki idényben nagyjából csak a mérkőzéseken szerepeltek együtt U-16 és U-15-öseink, de két év múlva a junior korosztályban már egy nagyon jó szerkezetű, egységes, minőségi játékerőt képviselő csapatként a hazai legjobbakkal is felvehetik a versenyt. Nem beszélve arról, hogy ez a – sok tehetséges, jó alkatú, – játékossal rendelkező korosztály pár év múlva NB I-es csapatunk gerincét is alkothatja majd!
Klubszinten is hatalmas, nagyon biztató változások történtek az elmúlt időszakban, amelyek lehetővé teszik, hogy a negyedszázados múltra visszatekintő óbudai akadémia, végre, elfoglalja méltó helyét a magyar kosárlabda palettáján!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

  • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…