Egy reményteljes szezon margójára

Kadett I. (ffi)

Helyszín: PAFC Csarnok

Játékvezetők: Vigh Balázs, Porkoláb Mercedesz

Nézők száma: 15

Mérkőzés időpontja: 2019-06-05 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
PAFC 28 15 16 10 69
Kadett I. (ffi) 14 4 11 19 48

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Jávorszki 1, Finna 5, SZOBOSZLAI 8/3, Bai 2, KORKIN 19
CS: DOBOSSY 7, Chabot, Fey, Csocsán 2, Dócs 2, Léh 2

1. félidő

A szezonunk utolsó mérkőzésére Piliscsabán került sor. Tétje már rég nincs ezeknek a regionális meccseknek, így egy oldott, jó hangulatú mérkőzésre készültünk ezen a szép júniusi estén.
A hangulat tekintetében nem is volt hiba, azzal már inkább meggyűlt a bajunk, hogy a hazaiak óriási elánnal vetették magukat a küzdelembe, és az első 15 percben extra teljesítményt produkáltak. Alig hibáztak dobást, és hatalmas sebességet diktálva, az első 4 triplakísérletüket értékesítve, szinte állva hagytak minket. Kalaplengetést érdemlő teljesítmény volt!
Még csak azt sem lehet mondani, hogy ne tettünk volna meg mindent, valamennyire javult a védekezésünk a félidő második felére, de olyan impotensek voltunk a támadóoldalon, hogy a különbség egyre nőtt és nőtt. Sorokat cseréltünk és most egyik váltás se tudott érdemben hozzátenni.

2. félidő

A meccs végére 64/15 lett a mezőnykísérleteink száma, úgy, hogy a negyedik negyedben, ahogy az eredményből is látszik, már be-be is találtunk! Bár -30 pontnál nehéz az embernek vicces kedvében maradnia, most mégis sikerült olyan jelenteket produkálnunk a hazai gyűrű alatt, ami után csak kacagni lehetett! Voltak olyan percek, amikor úgy tűnt, hogy véletlenül sem tudunk a gyűrűbe találni, és könnyen lehet, hogy csukott szemmel is több kosarat dobtunk volna ennél… !

Összegzés

Nyilván, nem különösebben hiányzott már ez a meccs, és az sem meglepő, hogy a „buliedzések” és foci közepette nem voltunk túl élesek.
Átmeneti év van mögöttünk, ahol a hiányosságok pótlása és az építkezés volt az elsődleges cél, és ugyan a szezon végére kiengedtünk, mindkét kadet korosztályunk komoly lépéseket tett előre az év során. Ebben a bajnoki idényben nagyjából csak a mérkőzéseken szerepeltek együtt U-16 és U-15-öseink, de két év múlva a junior korosztályban már egy nagyon jó szerkezetű, egységes, minőségi játékerőt képviselő csapatként a hazai legjobbakkal is felvehetik a versenyt. Nem beszélve arról, hogy ez a – sok tehetséges, jó alkatú, – játékossal rendelkező korosztály pár év múlva NB I-es csapatunk gerincét is alkothatja majd!
Klubszinten is hatalmas, nagyon biztató változások történtek az elmúlt időszakban, amelyek lehetővé teszik, hogy a negyedszázados múltra visszatekintő óbudai akadémia, végre, elfoglalja méltó helyét a magyar kosárlabda palettáján!

Hasonló tartalmak


 • Úgy látszik, ebben a bajnokságban nagyon sokat számít, hogy egy csapat mennyit tud pihenni a két mérkőzése között. Ezt mi is megerősítettük sajnos több forduló alkalmával is, hiszen…

  Bajnokság: Kenguru Kupa - Bp. Régió

  Időpont: 2020-02-15 Kezdés: 17:15


 • Végig a mi kezünkben volt a meccs és bár volt, hogy közel engedtük magunkhoz a zuglóiakat, egy percre sem csúszott ki a markunkból az előny, amihez gratulálok! Azonban…

  Bajnokság: Kenguru Kupa - Bp. Régió

  Időpont: 2020-02-15 Kezdés: 16:00

 • Nagyon hasznos, fejlődésnek teret adó mérkőzést játszottunk. Mind támadásban, mind pedig védekezésben volt lehetőségünk próbára tenni tudásunkat. Ellenfelünk keményen és agresszíven védekezett, támadásban pedig szervezetten, rendszerben játszottak, tehát…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2020-02-13 Kezdés: 16:15

 • Remélni tudjuk csak, hogy ebből tanulunk mind edzői mind játékos oldalról, és ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülünk, akkor jobban fogunk tudni kezelni egy ilyen helyzetet. Az első negyedbeli…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2020-02-11 Kezdés: 19:45