Győzelemmel kezdtük a Budapest Bajnokságot!

Helyszín: Gabányi Sportcsarnok

Játékvezetők: Hartai Tamás, Simon Kristóf

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-21 09:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Mafc/B 8 10 14 5 37
Serdülő U14 26 26 12 24 88

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/A: NESZMÉLYI 12, Sárváry 6, Herczeg, Goór 8, Gergely 4, LUGOSSY 20, Tóth 8, Orosházi 7, Lovas 2, Dózsa 8, NÉMETH 13.

1. félidő

Már a kezdés előtt szemmel látható volt, hogy nálunk van a fizikai fölény, de egy Mafc-ot soha, semmilyen körülmények között nem szabad alábecsülni. Ellenfelünk dinamikusan, kellő intenzitással kezdte a mérkőzést, de nem tudtak meglepni minket. Jól kezdtük a találkozót, de az eredményjelző nem a valós képet mutatta. A hazaiak szépen játszottak, de sokat hibáztak és sok szépen kidolgozott helyzetet hagytak ki. Főleg ezek alapján jelenthető ki, hogy védekezésben bizony voltak gondok. Ezzel szemben támadásban szépen mozogtunk és hatékonyak tudtunk lenni, ezt igazolja az 52 dobott pontunk is.

2. félidő

Azt hiszem a felépített előny és a két csapat között kialakult pontszámbeli különbség az elfogadhatónál rosszabb hatással volt ránk. Sikerült is elveszteni a harmadik negyedet, amivel még nem is lett volna probléma, ha közben jól játszunk. Sajnos azonban védekezésben és támadásban is dekoncentrálttá váltunk. Gyermekded hibákat vétettünk a védő térfélen, a túlsó palánknál pedig nem tudtuk megvalósítani azt, amit előzőleg megbeszéltünk. Szerencsére a záró játékrészben ismét a szebbik arcunkat mutattuk, így jó szájízzel és meggyőző fölénnyel tudtuk lezárni a mérkőzést.

Összegzés

Nagyon örülünk, hogy sikerült beindítani a Budapest Bajnokságokat! Fontos, hogy minden játékosunk megfelelő mennyiségű percet tölthessen a pályán, mérkőzés körülmények között gyűjthessen tapasztalatot és fejlődhessen. A végeredmény nem tükrözi hűen ellenfelünk játékerejét, inkább csak azt, hogy fiatalabbak és fizikálisan gyengébbek voltak nálunk. Pontosan ezért jelenthetjük ki, hogy hasznos mérkőzésen vagyunk túl, hiszen a hazai gárda védekezésben és támadásban is komoly kihívásokat állított elénk. Gratulálok nekik a teljesítményükhöz, biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat fejlődéséhez hozzájárul ez a meccs.

Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…