Nem tanultunk az előző mérkőzés hibáiból

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tóth Kitti, Matics Sándor

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-03-20 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Knipl Kft. Bonyhádi KSE U20 12 22 19 19 72
Óbudai Kaszások KA U20 16 24 27 26 93

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 5, VAS-TEPLÁN 24/18, Hegedűs O. 13/3, DÉNES 17, Safranka 2
Cs: BENCSIK 16, Dobossy 2, Hegedűs M. 7, Varsányi 5/3, Vasali, Pirint, Dócs 2

1. félidő

A SMAFC elleni végjáték tűrhetetlen játékával sikerült elkezdenünk ezt a mérkőzést. Fegyelmezetlen, lassú és körülményes támadásainkból erőlködések születtek, védekezésben pedig agresszivitás nélkül csak álltunk az emberek mellett. Szorosra is sikeredett az első negyed, mindössze 4 pontos előnyt tudtunk kidolgozni. A második játékrészben valamilyen szinten feljavult a támadójátékunk, sikerült tudatos támadásokat szervezni, ami meg is hozta az eredményét. Ettől függetlenül még így is elszórtunk 6 labdát ebben a negyedben. Védekezésünk a szó szoros értelmében nem létezett. Nem mentünk közel ellenfelünkhöz, nem helyeztünk nyomást a labdára, egyéni és csapatvédekezés jeleit sem mutattuk. Saját magunkra káros játékunktól pedig csak a félidei sípszó mentett meg minket.

2. félidő

Félidei pihenő után, sikerült felráznunk magunkat és valamivel érettebb és lelkesebb kosárlabdát lehetett látni a pályán. Lendületes támadójátékunkkal átgazoltunk ellenfelünkön, még ha rendezni is tudták védekezésünket, jó labdajáratással mindig sikerült megtalálni az üres embereket. Védekezésünk is kezdett hasonlítani az elvárthoz. A jó teljesítmény érhetetlen eredménye pedig a feszültség lett. Többen is erőlködve, frusztráltan tudtak csak a mérkőzéshez állni. Az idegesség pedig mérkőzésen belüli konfliktusokat szült. Ennek pedig nincs helye a csapatban, sem kosárlabda pályán. A mérkőzés végére sikerült teljesen felőrölni ellenfelünket és magabiztos győzelmet szerezni.

Összegzés

Csalódottak lehetünk a mérkőzéssel kapcsolatban. A SMAFC elleni mérkőzés utolsó perceiben mutatott katasztrofális formával sikerült indítani a mérkőzést. Ez megengedhetetlen. Nem sikerült tanulni a hibáinkból, ez pedig megbosszulta magát az első félidőben. Vannak olyan dolgok, amiket nem lehetne megengedi kosárlabda pályán, mi pedig jó néhányat megcsináltunk. Természetesen örülünk a győzelemnek. De az utolsó fordulóban egy nagyon jó Újpesttel fogunk találkozni, ahova győzni megyünk. Sajnos ezzel a formával nem sok keresnivalónk lesz. Ki kell javítani a hibáinkat és akkor sikeres lehet a csapat.

Hasonló tartalmak

 • Süle Krisztina vezetőedző beszámolója

   

  Leány Junior Selejtező II.

  1 győzelem – 1 vereség

   

  A Nemzeti Junior Bajnokság második selejtező körében a Vasas Akadémia/B és a Török Flóris csapatával mérkőztünk meg. Az első mérkőzés második negyedében kiharcoltunk egy 10 pontos előnyt, melyet a harmadik negyedben tudtuk…

 • Két győzelem, egy vereség!

   

  A tét a főtáblára való bejutás volt, amihez (jelen információink szerint) a három mérkőzésből legalább kettőt meg kellett nyernünk. Természetesen minden meccsünkön győzni szerettünk volna, de azt már előzetesen sejtettük, hogy a körmendi csapatot, hazai pályán nagyon nehéz lesz megverni. Bár szombaton…