Kényszerszüneten 7. rész – Interjú Czirkos Pankával

Olvasóink számára már ismert, hogy serdülő lányaink tavaszra az ország legjobb tizenhat csapata között tudhatták magukat. Talán a legizgalmasabb erőpróbák előtt szakadt félbe számukra az évad, csak találgathatunk, hogy meddig jutottak volna. Mivel a társaság javarészt 2007-ben született hölgyekből áll, adódik a kérdés, hogy mi lesz vajon jövőre? Többek között ezt is a témát is körbejárjuk Czirkos Pankával, a csapat kapitányával.

 

Már a legjobb tizenhat között jöttek volna nektek az országos mérkőzések, mikor kiderült, hogy véget ért a bajnokság. Hogy fogadtad?

 

CZP: Először nem hittem el, úgy gondoltam, hogy csak pár hét szünet lesz. Nagyon szomorú vagyok, de természetesen megértem és elfogadom a helyzetet. Megdolgoztunk azért, hogy idáig eljutottunk és úgy érzem, volt még a csapatban egy kicsit több is…. Tényleg nagyon szomorú lettem.

 

Milyen érzéseid vannak a szereplésetek kapcsán?

 

CZP: Ebben a szezonban szerintem óriási eredmény, hogy beküzdöttük magunkat az ország legjobb 16 csapata közé. Nagy kár, hogy most már nem tudhatjuk meg, vajon meddig meneteltünk volna még. A Budapest bajnokságban, ahol csak a „kicsik” játszottak, is nagyon jól szerepeltünk. Természetesen, mint minden csapatnál, nálunk is voltak hullámvölgyek, amin főleg Lóci bácsi és Janina segített átlendülni. Úgy érzem, ha végig tudjuk játszani a bajnokságot, még felkészültebbek lettünk volna a jövő évi szezonra. Egyszóval: imádtam ezt a szezont!

 

Hogy telnek a napjaid mostanság?

 

CZP: Mióta kialakult ez a helyzet és itthon vagyok, van egy napirendem. A délelőttöm kora délutánig a tanulásról szól. Azon kívül sokat társasozunk, filmet nézünk a családdal, kártyázok anyukámmal, skype-olok a nagyival és amint az időm engedi, megyek ki a levegőre.

 

 

Milyen rendszerességgel tudsz mozogni?

 

CZP: Mindennap sportolok valamilyen formában. Hol a gyógytorna -, hol az erősítő programot csinálom a Kaszások YouTube csatornájáról, hol apukámmal megyek ki kosarazni (amiből mindig veszekedés lesz), az öcsémmel óriásit versenyzünk a mini exatlon pályánkon (ebből még nagyobb veszekedés szokott lenni). Hétvégenként futni megyünk a családdal.

 

Mit emelnél ki az elmúlt nyolc hónapból?

 

CZP: Uhhhh… Nehéz kérdés, mert ezzel a csapattal rengeteg emlékezetes pillanat volt. De ha ki kell emelnem párat, akkor a hosszabbításokban megnyert meccsek, vagy amikor bejutottunk a legjobb 16-ba, illetve a soproni nemzetközi torna. Ez utóbbi óriási élmény volt az egész csapat számára. Az első nemzetközi tornánk volt. Sok meccset játszhattunk más országok serdülő csapatai ellen és jó volt azt látni, hogy egy szinten vagyunk velük. Bemehettünk a Sopron felnőtt csapatának hiper-szuper öltözőjébe, meccsezhettünk a pályájukon. Nagyon megörültem, hogy találkozhattam Fegyverneky Zsófival is.

 

 

Mit érzel, ha a Kaszásokra gondolsz?

 

CZP: Nagyon hiányzik a csapat, a mérkőzések, az egyéni és csapat edzések, Zsolti bácsi erősítései. Hiányoznak az NB1-es meccsek, a félidei büntető versenyekkel együtt, tehát az egész Kaszás közösség.

 

A társaidtól azért nem vagy teljesen elzárva, igaz?

 

CZP: Természetesen tartom a kapcsolatot velük. Sajnos személyesen nem tudunk találkozni, de nagyon jó, hogy Lóci bácsi tart a skype-on csapat edzéseket. Ezen kívül rengeteget írogatunk egymásnak a közös csoportokban.

 

Egy jól sikerült szezon után mindig kérdés, hogy megelégedtek-e ennyivel vagy jövőre még éhesebb lesz a társaság a sikerre. Te mit gondolsz?

 

CZP: Ebben az évben mi voltunk az egyik legfiatalabb csapat a bajnokságban. És ezért még jobban örülünk az elért eredményeinknek. Nem tudjuk, hogy más csapatoknál milyen változások lesznek, de keményen fogunk edzeni, hogy minél többet fejlődjünk, és hogy még jobb helyezést érjünk majd el. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy már most nagyon éhesek vagyunk!

 

 

Kényszerszüneten 6. rész – Interjú Patrik-Pirk Martinnal

 

Kényszerszüneten 5. rész – Interjú Evellei Hannával

 

Kényszerszüneten 4. rész – Interjú Dobossy Pállal

 

Kényszerszüneten 3. rész – Interjú Gálfalvi Balázzsal

 

Kényszerszüneten 2. rész – Interjú Koflanovics Kristóffal

 

Kényszerszüneten 1. rész – Interjú Jenei Gergővel

 

Fotók: Czirkos Anna Panka, Fekai Gergely, Kaszások

Videó: Czirkos Anna Panka

Hasonló tartalmak

 • Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, igyekeztük ehhez mérten készülni. A közel 100 pont szép eredmény, azonban 75 kapott pont sok, ami mutatja, a második félidei dekoncentráltságunkat.…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-11 Kezdés: 16:10


 • Voltak kitűzött feladataink a mérkőzésre – nem az eredmény! – de csak kevésszer tudtuk megvalósítani. Az elképzelés kicsit több lett volna, ezért nem lehetünk elégedettek. Ezt a tapasztalatot…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-05-09 Kezdés: 18:10

 • A Gyermek Kupa idei kiírása a tavalyihoz hasonlóan országos döntő helyett egy Szakmai Tornával záródott, amelyet Nyíregyházán rendeztek meg számunkra, és még 3 másik régiós győztesnek.  Csapatunk 8 forduló alatt bizonyított budapesti második helyével bizakodva, azonban kicsit vakon vágott neki a vidéki útnak, hiszen semmilyen előzetes információnk…

 • A bajnokság utolsó fordulóján ismerős csapatokkal játszottunk. A Törekvés lányokat jól ismertük, készültünk rájuk, de mégsem találtuk az ellenszert a fizikai fölény és a zaklató védekezés ellen. Egyételműen fejlődtünk, de pontatlanságaink kijöttek, ha dobás közben vagy labda vezetés közben a védő túl intenzív volt. A labda nélküli…