Kényszerszüneten 9. rész – Interjú Mityók Norberttel

Második évünket töltjük az új szakmai rendszerünkben, melynek egyik alapelve a kiválasztás későbbre halasztása volt. Ebből adódóan az U12-es és alacsonyabb korosztályú csapataink még területi elv szerint szerveződnek. A békásmegyeri gyermek korosztályú gárdánk kapitánya Mityók Norbert, aki fiatal kora ellenére már régi motorosnak számít a Kaszásoknál. Kilencedik beszélgetésünk során őt faggattuk csapatáról és a kosárlabdához kötődő aktuális gondolatairól.

 

A pályán mindig nagyon aktív vagy, rengeteget mozogsz. Most mivel kötöd le az energiáidat?

 

Mityók Norbert: A legtöbb időt jelenleg a digitális világ tanulásával töltöm, de szerencsére egyre jobban megy. Tanulás után, ha az idő engedi, sokat vagyok a kertben, trambulinozok és edzek. Ha rossz az idő, itthon filmet nézek, játszom a testvéremmel, pihenek, este a haverokkal online játszunk.

 

A kosárlabdázást hogyan tudod pótolni?

 

MN: A Kaszások YouTube oldalát nézem, az alapján edzek és erősítek. Ha nem tudok kimenni a kertbe, akkor bent gyakorlok. Sokszor a kispalánkomra zsákolgatok. 🙂

 

Te miként fogadtad, hogy a szezon korábban véget ért?

 

MN: Nagyon nem örültem neki, mert a csapat egyre jobban tudott együtt játszani, nagyon élveztük a meccseket és a szülők is élvezettel nézték, ahogy mi a begyakorolt mozgásokat véghez tudtuk vinni, és mi is büszkék voltunk rá. Az edzéseken is egyre jobban tudtunk együtt dolgozni a csapattal és ez a meccseken is látszott. Az NB1-es meccsekre is rendszeresen kijártam a többi csapattársammal szurkolni, és azt is sajnálom, hogy ezek is elmaradnak.

 

 

Milyen volt számotokra a bajnokság?

 

MN: A szezonban a meccseken nagyon ügyesen tudtuk az edzéseken tanultakat véghez vinni. Úgy érzem, hogy egyre jobban összeszokott a csapatunk és elég jól teljesítettünk. Voltak hullámvölgyeink, amikor a meccseken nem úgy tudtunk teljesíteni, de mindig próbáltunk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, szívvel-lélekkel álltunk fel a pályára. Ezúton is szeretném a csapat nevében megköszönni a szülők szurkolását, mert hatalmas erőt adtak nekünk a meccsek alatt.

 

Miről marad számodra emlékezetes?

 

MN: A legszívesebben arra emlékszem vissza, amikor a meccseken a begyakorolt játékokat meg tudtuk csinálni, és győzni tudtunk, és láttuk Bence bácsi és a szülők arcán az örömöt. Ez minket is felvillanyozott!

 

 

Ilyen fiatalon talán még kihívás információt szerezni a többiekről?

 

MN: Nem annyira! Tartom a kapcsolatot a csapattársaimmal, van egy csoportunk és ott szoktunk levelezni. Bence bácsi is benne van a csoportban! 🙂 Mivel most kijárási korlátozás van, így személyesen nem tudunk egymással találkozni, így online szoktunk beszélgetni, játszani egymással.

 

Neked is szól a kérdés: mi hiányzik most a legjobban, amit a Kaszásokhoz köthetsz?

 

MN: A legjobban az edzések, a meccsek hiányoznak. A megszokott rutin. Nekünk mondhatni az életünk a kosárlabda és a mozgás! Nagyon nehéz ennek a hiányát feldolgozni, de így, hogy van ez a YouTube csatorna így elviselhetőbb.

 

Említetted, hogy sokat jártál a felnőtt meccsekre. Ki a kedvenc játékosod és miért?

 

MN: Steve az egyik kedvenc játékosom. Én a korosztályomhoz képest nem a magas játékosok közé tartozom, viszont a pályán fürge vagyok. Steve is a csaparttársaihoz képest alacsonyabb, de nagyon gyors a pályán. Azt szeretem benne, hogy minden lehetőséget meglát a pályán, mindenhol ott van, mindent belead a meccseken. A másik kedvenc játékosom Bence bácsi. Mindig nagy örömmel veszem, amikor a pályán van, szívét-lelkét ő is beleteszi mind a támadásba, mind a védekezésbe. Ez ösztönöz engem is, ő az egyik példaképem, nagyon sokat tanul a csapat tőle, igazán jó edző, ő a legjobb edző.

 

 

Kényszerszüneten 8. rész – Interjú Sárváry Dániellel

 

Kényszerszüneten 7. rész – Interjú Czirkos Pankával

 

Kényszerszüneten 6. rész – Interjú Patrik-Pirk Martinnal

 

Kényszerszüneten 5. rész – Interjú Evellei Hannával

 

Kényszerszüneten 4. rész – Interjú Dobossy Pállal

 

Kényszerszüneten 3. rész – Interjú Gálfalvi Balázzsal

 

Kényszerszüneten 2. rész – Interjú Koflanovics Kristóffal

 

Kényszerszüneten 1. rész – Interjú Jenei Gergővel

 

Fotók: Felkai Gergely, Kaszások, Mityók Norbert

Videó: Mityók Norbert

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…