Kényszerszüneten 10. rész – Interjú Németh Atillával

Németh Atillával folytatjuk tizedik részéhez érkező sorozatunkat, aki az U12-es Dűlői Kaszások csapatunk kapitánya. Korosztálya egyik legtechnikásabb játékosaként már évekkel ezelőtt felhívta magára az edzők figyelmét, rendszeresen szerepelhet az idősebb fiúk között is. Szóba került, milyen tapasztalatokat gyűjthetett ebből kifolyólag, továbbá a mindennapjairól és a dűlőiek szezonjáról is kérdeztük.

 

Most, hogy nincs lehetőség szervezetten edzeni, megengedsz magadnak egy kis lazítást?

 

Németh Atilla: Naponta erősítek, megcsinálok egy Kaszások videót, és van itthon egy falra szerelhető kispalánkom arra szoktam dobálni amennyit csak tudok. Ezek után meccsnézéssel szoktam lazítani. Leginkább NBA meccseket szoktam nézni, de a sportcsatornák a 2017-es Európa Bajnokságot is közvetítik.

 

Mivel telnek még a napjaid?

 

NA: A délelőttök tanulással telnek, ezután beszélgetni szoktam az osztálytársaimmal és pihenek is. Ilyenkor leginkább Xboxon NBA játékokkal játszom. Hiányoznak a meccsek ezért a játékban létrehoztam az U13-mas csapatot. Játszottam egy meccset a Houston Rockets ellen. Az erről készült videót el is küldtem Farkas Bence bának, akinek ez nagyon tetszett.

 

Fel tudod idézni, mit éreztél egy hónappal ezelőtt, mikor kiderült, hogy szünetelnünk kell?

 

NA: Pár nappal korábban tudtuk meg, hogy bezárnak az iskolák, ezért valamilyen szinten számítottam rá, hogy az edzések is elmaradnak majd. Nem igazán örültem, mert az edzések voltak a hétköznapjaim kedvenc részei, a meccseket pedig még jobban vártam. Viszont megértem a szövetség döntését ebben a helyzetben.

 

 

A napi rutinon kívül mi az, ami még hiányzik?

 

NA: Hiányoznak az U13-mas edzések Bence bával és Olivérrel, amin mindig jó a hangulat a kemény munka ellenére is. Hiányzik a csütörtöki edzés Dávid bával, ami kicsit lazább, mert kevesebben vagyunk edzésen. U14-es edzésre Jozsó bához hetente egyszer járok. Ez is hiányzik és persze a hétvégi meccsek is.

 

A ti közösségetek mennyire tud összetartani ilyen helyzetben?

 

NA: Bence bá vicces challengeket talál ki, amiről videót küld, amire mi válaszként a saját videónkat küldhetjük vissza. Dávid bával hetente egyszer Teams-en keresztül együtt edzünk és közös meccsnézést is tarunk. Általában NBA meccset nézünk és átbeszéljük a taktikai elemeket és használható mozdulatokat.

 

Milyen évet hagy maga mögött az U12-es Dűlői Kaszások csapata?

 

NA: A tavalyihoz képest nagyon sokat fejlődtünk. Sajnos évközben néhányan elmentek a csapatból, ezért U11-es játékosokkal egészültünk ki meccseken, akik sokat segítettek a csapatnak. Sok jó meccsünk volt, de néha azért szétestünk fejben.

 

 

Milyen emlékek maradnak meg benned?

 

NA: Szívesen emlékszem vissza a közös edzésekre, meccsekre. A legemlékezetesebb U12-es meccsünk a Budapest Csepel ellen volt, ahol a meccs első felében a másik csapat tűnt jobbnak, de végjátékban „akartunk”, és meg is nyertük a meccset 71-68 ra. Az U13-mas csapattal pedig nagyon jó érzés volt a Kaszás csarnokban játszani.

 

A szezon során az idősebbek között is kipróbálhattad magad. Milyen tapasztalatokat szereztél, mi az, amit a jövőben fogsz tudni kamatoztatni?

 

NA: Az U13-as meccseken sokkal magasabbak, erősebbek és gyorsabbak az ellenfelek. Sokkal jobban küzdenek, mint az U12-es meccseken. Az U13-ban már több a kontakt. Az edzéseken már gyakoroltunk figurákat (ököl, rim run) is, és ezeket a meccseken próbáltuk alkalmazni. Az U14-es edzéseken már az elzárást is tanultuk. Ezeket a meccseimen mind próbáltam alkalmazni, amikor kellett.

 

 

Kényszerszüneten 9. rész – Interjú Mityók Norberttel

 

Kényszerszüneten 8. rész – Interjú Sárváry Dániellel

 

Kényszerszüneten 7. rész – Interjú Czirkos Pankával

 

Kényszerszüneten 6. rész – Interjú Patrik-Pirk Martinnal

 

Kényszerszüneten 5. rész – Interjú Evellei Hannával

 

Kényszerszüneten 4. rész – Interjú Dobossy Pállal

 

Kényszerszüneten 3. rész – Interjú Gálfalvi Balázzsal

 

Kényszerszüneten 2. rész – Interjú Koflanovics Kristóffal

 

Kényszerszüneten 1. rész – Interjú Jenei Gergővel

 

Fotók: Bornyi Márton, Felkai Gergely, Németh Atilla Gergő

Videó: Németh Atilla Gergő

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

  • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…