Kényszerszüneten 14. rész – Interjú Csizmadia Mártonnal

A vártnál is népszerűbb interjúsorozatunk záró epizódjához érkezett. A megszólaltatott sportolóinkra egytől egyig igaz, hogy a 2019/2020-as igyekeztek mindent megtenni a csapatuk sikeres szerepléséért. Ez alól az U11-es Római Kaszások csapatkapitánya, Csizmadia Márton sem kivétel. Marci az első kosárlabda edzése óta belead apait-anyait, ezzel a mentalitással pedig csapata vezére tudott lenni. Lássuk, hogy mikről mesélt nekünk!

 

Biztos téged is leterhel az online oktatás. A szabadidődet mivel töltöd?

 

Csizmadia Márton: Manapság a szabadidőmet legnagyobb mértékben rajzolással töltöm – persze csak a kosarazáson kívül értve –, ezen belül is A Gyűrűk Ura szereplői közül Legolas megrajzolásával kísérletezek, talán nem is eredménytelenül. Nagyon szeretek olvasni, most erre is több idő jut. Múlt héten bővítettem a könyvgyűjteményem A Gyűrűk Ura trilógia keménykötésű kiadásával, amely összesen 1602 oldal. Persze sokat kell tanulnom is, talán többet is, mint amikor bejártunk a suliba, de a napom fénypontja így is az, amikor NBA összefoglalókat nézek a YouTube-on. Ajánlom például valamennyi NBA rajongónak az Alley oop műsort, ami eredetileg a Sport TV-n nézhető, de akár a YouTube-on is követhető.

 

Mi a helyzet a mozgással?

 

CsM: Az utóbbi időben egy kisebb térdprobléma miatt hetente egyszer gyógytornára járok, ahol nagyon sok hasznos erősítő feladatot kell csinálnom. Itthon ezek ismételt gyakorlásán túl felülésekkel, fekvőtámaszokkal, húzódzkodással, dobálással és falra passzolgatással edzem az izmaim. Az udvaron vagy a teremgarázsban kétnaponta labdavezetést gyakorlok. Ezt a lakásban is megpróbáltam, de anya nem díjazta az ötletet.

 

 

Milyen hatással volt rád a leállás híre?

 

CsM: Nem titkoltan nagyon-nagyon szomorú és csalódott voltam, mert szerettem volna még bizonyítani a csapattal. Szerintem az utóbbi időben nem voltunk annyira eredményesek a meccseken, mint amennyi a csapatban van. Nem tudtuk megmutatni mire is vagyunk igazán képesek.

 

Hogy látod a csapatod szereplését az elmúlt idényben?

 

CsM: A bajnokság elején még kicsit ébredeztünk, össze kellett szoknunk. Nem minden tag kezdett egy időben, a csapat egyik kulcsembere, Kronavetter Dani az első meccseken még nem volt ott, így utólag látható, hogy nagyon hiányzott a játéka. Aztán a Csata DSE és a Malév Kobrák ellen bizonyítottunk, bebizonyítottuk, hogy mi is képesek vagyunk nyerni. A szezon végére aztán sajnos egy kicsit talán elfáradtunk.

 

Ki tudsz emelni egy mérkőzést, ami valamiért emlékezetes marad?

 

CsM: A Honvéd elleni meccsre nagyon szívesen emlékszem vissza, mert ott nagyon jó volt az egyéni teljesítményem és a csapatnak is nagyon jól ment együtt. Sajnos a meccs végére, nagyon szoros küzdelemben, kiegyenlítődött a verseny és döntetlen lett az eredmény, amitől talán kicsit elfáradtunk, így a hosszabbítást végül az ellenfél nyerte. Ettől függetlenül nagyon sok tanulsága és szép pillanata volt ennek a meccsnek.

 

 

A ti közösségetek mennyire tud összetartani ezekben az időkben?

 

CsM: Kettő csapattársammal tudom tartani Messengeren a kapcsolatot, velük itt szoktam csetelni, beszélgetni, videókat megosztani. Bence bától e-maileket kapunk, napi, heti feladatokkal, erősítésekkel, de Fanni néniről sajnos nem tudok többet. Dávid bával a Teams alkalmazás segítségével részt vettem múlt héten egy online edzésen, ami kicsit furcsa volt, szakadozott néhol, de azért nagyon élveztem. Hétfőn pedig online meccsnézést rendezett Dávid bá, szintén a Teamsen keresztül. Az OKC Thunder vs Toronto Raptors meccset néztük meg és elemeztük ki az egyes helyzeteket, bírói döntéseket és a játékosokat. Itt láttunk egy olyan lépéshibát, amit az NBA-ban nem szoktak hibaként befújni, csak idehaza. Chris Paul gyanús megmozdulását láttuk, amit befújhattak volna, sőt még 2 pontot is kapott az Oklahoma. Nagyon érdekes volt.

 

Neked mi hiányzik a legjobban a kosárlabdával kapcsolatban?

 

CsM: A jó edzésmunkák és az eredményes meccsek hiányoznak a legjobban. És persze a CSAPAT! És hiányzik az NBA, ezért utolsó kívánságként azt tudom mondani, hogy remélem a következő szezont nem a Toronto nyeri, mert a babona szerint harmadik alkalommal fordul elő a sporttörténelem során az, hogy a Toronto győzelmét követő idényben fel kellett függeszteni a szezont.

 

Többször említetted az NBA-t. Csak ez nem a cél?

 

CsM: Hű ez nagyon érdekes, mert pont egy hete néztük meg otthon a Dávid Kornélról szóló filmet, és ott is valami ilyesmi volt az utolsó kérdés, hogy mit javasolna egy NBA-ről álmodozó kissrácnak? Szóval nekem is hasonló jut eszembe, mint amit Kornél válaszolt: „hát én sem ezzel kezdtem, de ha rengeteget dolgozol, és hiszel is benne, akkor neked is sikerülhet!”

 

 

Kényszerszüneten 13. rész – Interjú Krajcsovich Jázminnal

 

Kényszerszüneten 12. rész – Interjú Zádor Nimróddal

 

Kényszerszüneten 11. rész – Interjú Babay-Bognár Kingával

 

Kényszerszüneten 10. rész – Interjú Németh Atillával

 

Kényszerszüneten 9. rész – Interjú Mityók Norberttel

 

Kényszerszüneten 8. rész – Interjú Sárváry Dániellel

 

Kényszerszüneten 7. rész – Interjú Czirkos Pankával

 

Kényszerszüneten 6. rész – Interjú Patrik-Pirk Martinnal

 

Kényszerszüneten 5. rész – Interjú Evellei Hannával

 

Kényszerszüneten 4. rész – Interjú Dobossy Pállal

 

Kényszerszüneten 3. rész – Interjú Gálfalvi Balázzsal

 

Kényszerszüneten 2. rész – Interjú Koflanovics Kristóffal

 

Kényszerszüneten 1. rész – Interjú Jenei Gergővel

 

Fotók és videó: Csizmadia Márton

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

  • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…